16.9.2012

VALKOSUKLAA-KUNINGATARPIIRAKKA

Leivottiin tässä lähiaikoina tämmöinen piirakka, ja päätin laittaa ohjeen tännekin. Kolmessa ekassa kuvassa piirakka on vasta menossa uuniin ja kahdessa vikassa se on täysin valmis eli ihan uunituore. Namnamnam!



Valkosuklaa-kuningatarpiirakka

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita


Täyte:

2 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata


Pinnalle:
marjoja (itse laitoin mustikoita ja vadelmia)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele päälle marjat. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Tarjoile vaniljajätskin kanssa!

Ohje: Kinuskikissa + oma sovellus


4 kommenttia

Piristä mun päivää :-)