11.8.2013

LUKIOMIETTEITÄ

Varoituksen sana lienee paikallaan niille, joita syvällisemmät postaukset ei voisi vähempää kiinnostaa. Siinä tapauksessa suosittelen siis klikkaamaan raksia tuolta ylälaidasta - tai jos naurua kaipaatte, niin menkää vaikka lukemaan mun ensimmäisiä postauksia, haha! :-D Osa teistä oli kuitenkin kiinnostuneita kuulemaan, mitä odotan lukiolta ja tulevalta kouluvuodelta. Eli täältä pesee!


Nyt, kun lukio on jo ihan nurkan takana, alkaa jokaisella ykkösluokkalaisella täysin uusi sivu elämässä. Mahdollinen uusi koulu, uudet tulevat kaverit, erilaiset kurssivalinnat, koeviikot... joillakin koko arki voi kääntyä ihan ylösalaisin ja täytyy aloittaa täysin putipuhtaalta pöydältä. Täytyy antaa hyvä ensivaikutelma muihin ihmisiin sekä tietysti aloittaa tuleva lukuvuosi ahkeralla opiskeluinnolla. Näitä asioita ei ole ihan helppo hyväksyä saman tien, vaan se vie aikaa ja vaatii paljon. Siksi myös mun on pakko myöntää, että vaikka odotankin lukiota hyvin, hyvin innoissani, vaistoan pienen pelon nostavan päätään. Mihin sitä on taas nokkansa työntämässä?

Viime keväällä tein postauksen, jossa kerroin vähän ajatuksia peruskoulun loppumisesta ja minne aion ysin jälkeen suunnata. Lukiohan se oli, hyvä sellainen, ja jonne pääsin sisään loistavin arvosanoin. Nyt, kun sen aika tosiaan on ihan kohta, ei sitä voi enää katsoa pelkkien vaaleanpunaisten lasien läpi. Luvassa on paljon uusia haasteita, vaikeampia aiheita ja vaativampia kokeita. Mulle ainakin on tullut monesti mieleen, että mitäs jos mä en osaakaan mitään ja oon ihan surkea kaikessa. Vaikka sisimmässäni kuitenkin tiiän, ettei näin tule käymään. Mutku jänskättää silti!


Oon viimeisen vuoden odottanut lukiota kuin kuuta nousevaa, mutta aina se on ollut vain "sitten joskus". Nyt se "sitten joskus" on jo täällä. Seuraaville kolmelle vuodelle mulla on pää täynnä odotuksia ja toiveita, ja aion teille niistä nyt joitakin paljastaa. Haluan ehdottomasti tavata uusia kasvoja, tutustua uusiin ihmisiin ja löytää ihania ystäviä. Haluan muodostaa mahtavan kaveriporukan, jossa on sekä tyttöjä että poikia ja jossa jokainen voi olla oma itsensä. Lisäksi haluan, että koulumenestykseni pysyisi lähes yhtä hyvänä kuin se on nyt. Tai no totta kai se hieman laskee, siihen olen jo valmistautunut, mutta rajan aion silti pitää korkealla.

Tänään on siis viimeinen kesälomapäivä mun osalta, enkä kyllä millään voi kuvitella koulun alkavan jo huomenna. Siis tää kesäloma on mennyt vieläkin nopeammin kuin edellinen!! Mä todellakin toivon, että näistä lukiovuosista tulee parhaimmat kouluvuoteni ikinä ja että saisin paljon ihania muistoja, jotka voisin kantaa mukanani koko loppuelämäni. Vaikka välillä tuleekin niitä "eijaksaaaa"-fiiliksiä, mä oon valmis. Aion marssia eteenpäin määrätietoisena ilopillerinä ja tahdon tutustua itteeni vieläkin paremmin näiden tulevien vuosien aikana. Se on saletti se! :-)


Ihanaa alkavaa kouluvuotta kaikille koululaisille ja opiskelijoille! Hurjasti tsemppiä, kyllä me tästäkin vuodesta selvitään entistä vahvempina ja viisaampina! ♥

Kuvissa mun ensimmäisen jakson koulukirjat ja lukkari sekä joitakin pieniä koulutarvikkeita! Huihui!

29 kommenttia

 1. Ompa sulla lyhyitä päiviä. Mulla on joka päivä paitsi perjantina klo 8.30-15.50.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaikki 75 min oppitunteja eli tossa lukkarissa suurin osa päivistä loppuu 14.20 :-) Kaksi ensimmäistä jaksoa mulla on vähän lyhyempiä, mutta kolme viimeistä ovat ihan täynnä... niitä odotellessa! ;-)

   Poista
 2. Jos oot erinomasesti pärjänny yläasteella pärjäät lukiossaki, täällä ei oo ainakaan ekana vuonna ollut m i t ä ä n sen hankalampaa tai vaativampaa kun yläasteella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, piristit! :-) Kiitos kivasta kommentista, ihan mahtava kuulla! ♥

   Poista
 3. Mulla on ihan samat fiilikset! Oon tosi innoissani lukion alusta, mutta samalla myös ihan kauhuissani.. Mitä jos en löydäkään kavereita ja miten selviän kauheista koeviikoista.
  Toisaalta ei auta muuta kuin ajatella että muutkin ovat selvinneet lukiosta, joten ehkä minäkin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, samma här! Tota ajatusta mäkin tuputan itselleni koko ajan... :-D

   Tsemppiä koulun alkuun! ♥

   Poista
 4. Muistan mun ensimmäisen päivän lukiossa. Sillon tuntui, etten tuu ikinä selviämään siitä. Kannattaa pitää motivaatio korkealla, luottaa itseensä ja nauttia uusien asioiden oppimisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavista sanoistasi, lupaan yrittää parhaani! :-) ♥

   Poista
 5. Mua jännittää myös vähäsen. Mä en tosin vielä mee lukioon, vaan yläasteelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla ainakin oli silloin aika samat fiilikset kuin nytten, sillä onhan yläasteellekin meno yksi iso askel elämässä eteenpäin :-) Tsemppiä! ♥

   Poista
 6. Itse yllätyin ensimmäisen vuoden aikana siitä ettei lukio sitten mitään kauhean vaikeeta olekaan. Tietysti jotkut yksittäiset pakolliset kurssit meni vähän nuokkuessa ja niistä sitten läpi juuri ja juuri, mutta kannattaa panostaa niihin aineisiin mitkä aikoo kirjoittaa ja käydä kaikki mahdolliset kurssit. Meillä on toisaalta tosi pieni lukio 140 oppilaalla ja jotkut kurssit esim. historiasta on helpotettuja ettei kaikkea käydä ja koe korvataan jollain muulla tavalla. Näin motivoidaan niitä laiskempiakin oppilaita ja ne ketkä haluaa opiskella aineen kokonaan lukee sitten sen mukaan :) mulla on ainakin kauhea motivaatiopommi koska tuleva vuosi näyttää lupaavalta sekä koulun että vapaa-ajankin suhteen.. hyvää koulunalkua sulle, varmasti pärjäät :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos pitkästä kommentista, tämmöiset ovat aina niin ihania! :-) ♥

   Musta tuntuukin, että mun luulot lukiosta ovat jotain aivan muuta kuin se oikeasti on. Luultavasti siis niin, että tuun yllättymään sen "helppoudesta" :-D Mutta joo, osa noista pakollisista kursseista ei voisi kyllä vähempää kiinnostaa (esim. filosofia, psyka ja musiikki, onneksi kaikista vain yksi pakollinen kurssi), joten niistä en aio kamalasti stressata.

   Varsinkin pitkään matikkaan aion erityisesti panostaa, sillä tiedän sen vaativan todella paljon. Myös muista aineista, jotka aion näillä näkemin kirjoittaa, otin kaikki mahdolliset syventävät kurssit.

   Mahtava kuulla, että sulta löytyy motivaatiota! :-) Toivottavasti itseänikin pistäisi joku opiskelukärpänen, kun joudun taas istuutumaan sinne koulun penkille... mutta kyllä tää tästä, mahtavaa koulun alkua sullekin! ♥

   Poista
 7. Mihin lukioon oot menossa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en oikein haluaisi kertoa sitä täällä... :s Sori!

   Poista
 8. vooij sun blogi on ihana:--) vaikutat ihanan pirtsakalta tän bloggauksen perusteella..! ♥ tsemppiä sulle ! ite meen vasta 6.lk :---( mut nyt lähen laittamaan koululaukun valmiiks, huomista päivää varten.. arggh en jaksais mennä.. oon ollu muuten tän blogin lukija aika pitkään:---) ihana ♥ ja oot kaunis!

  käy toki tsekkaa munki blogi, ja voitko ehdottaa spessua ja laittaa muutaman kyssärin?:---)kiitos ♥

  http://emmiiilovesyou.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista kehuista, sait mut ihan hymyilemään! :-) ♥ Ja oi mahtavaa viimeistä vuotta ala-asteella, tsemppiä!

   Käyn kurkkaamassa! :-)

   Poista
 9. ite lähen nyt lukion tokalle, ja voin sanoa että ei se lukio ole niin pelottavaa ja vaikeeta mitä sanotaan. Tottakai pitää tehdä paljon enemmän töitä, mutta sen työnteon vastapainoksi on myös kaikkia kivoja juttuja: penkkarit, wanhat ja ainakin meidän koulussa on myös järjestetty vappujuhlia yms. Lukio menee loppuen lopuksi nopeasti ohi, joten nauti niistä kolmesta vuodesta, jotka saat lukiossa viettää :) tsemppiä sulle, pärjäät varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos rohkaisevista sanoista, ihan mahtava kuulla! ♥ Meilläkin on paljon kaikkia lukiolaisten tapahtumia, esim. just wanhat, penkkarit, vappurieha ja muita hauskoja arjenpiristäjiä. Varsinkin noita wanhoja mä ootan innolla, hih! :-)

   Mahtavaa toista vuotta sulle Elli! ♥

   Poista
 10. mullaki alkaa lukion ykkönen ja oon kyl iha paineis. pitäis ostaa kirjoja yms ja pelottaa lukioon meno, oon ollu yheksän vuotta samassa pienessä koulussa ja nyt pitää astuu suureen ja avaraan maailmaan... oi kamala. no eiköhän tää tästä, tsemii sulle kouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hurjasti tsemppiä sullekin ja hauskaa lukion alkua! ♥ Kiitos paljon :-)

   Poista
 11. Tunnistan tunteen kahen vuoden takaa kun olin alottamassa kaksoistutkintoa ja kavereiden saaminen ja pärjääminen jännitti hirveästi. Siihen kuitenkin tottu muutamassa kuukaudessa ja paras kaverikin löytyi. :) Sulla on asenne kohillaan eli en nää mitään syytä etteikö sullakin sujuis mukavasti lukion alku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihan mahtava kuulla! Kiitos kivasta kommentista :-) ♥

   Poista
 12. Ei sitä lukiota oikeesti pidä ottaa mitenkään vakavasti. Tottakai se oli tavallaan aika iso muutos yläasteeseen verrattuna, mutta ei siinä muuttunut kuin naamat ja oppilaitos, opettajat ja opiskelutyyli. Nopeaan tahtiin oppii ensimmäisen vuoden aikana, toka vuosi meni mulla ihan sumussa ja nyt on tanssit tanssittu, lukiota jäljellä 3 jaksoa ja sitä miettii jo että mihis sitten. Lukio on ollut sitä aikuistumisen aikaa, jota tullaan muistelemaan vanhempina lämpimissä tunnelmissa. Mutta iloinen olen, kun pääsen taas yhden elämänvaiheen ylitse seuraavaan.

  Tsemppiä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon, aion kyllä todellakin nauttia näistä vuosista! :-) Mahtavaa viimeistä vuotta sullekin! ♥

   Poista
 13. Jos on tehnyt jo yläasteella töitä (kuten sä ilmeisesti olet) ei lukio ole niin vaikea :) Omassa kaveriporukassani suurin osa sai lukiossakin hyviä arvosanoja, ja itselläni on lukion päättötodistuksessa lähes täysin sama keskiarvo kuin yläasteen. Varmasti löydät myös samanhenkisiä kavereita. Pidä hauskaa, lukio on mahtavaa aikaa (ainakin silloin kun ei ole kahdeksan kurssin jakso :D)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tosi ihana kuulla, kiitos Laura! ♥ Sitä samaa sullekin :-)

   Poista
 14. aivan ihana tää sun blogi:) jään seuraamaan ;D

  ♥ leave-world.blogspot.fi

  VastaaPoista

Piristä mun päivää :-)