22.11.2013

KINUSKIJUUSTOKAKKU

Hupsista, mähän oon ihan unohtanut lätkäistä tän reseptin tänne! Tämä kyseinen herkku tuli siis leivottua vielä värikkään syksyn puolella; siksi noi kauniit vaahteranlehdetkin tossa vieressä nököttävät... Pienen myöhästymisen takia lupaan kuitenkin lohdutukseksi laittaa myös toisen kakkureseptin nyt lähiaikoina - mikä varmaan kaikille herkkusuille sopii paremmin kuin hyvin... ;-)

En enää muista keille tai milloin me tää kakku leivottiin, mutta namia se oli, sen muistan! Jännää, että vaan noi maut jää aina mieleen, hmm... apua, multahan ihan rupeaa kuola valumaan näitä kuvia kattellessa :-D


Kinuskijuustokakku

Pohja:
250 g Domino-keksejä
75 g margariinia tai voita

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
3½ dl valmista kinuskikastiketta
n. 3½ rkl kiehuvaa vettä

Koristelu:
kinuskikastiketta
tummaa suklaata
vispikermaa (+ tomusokeria)

1. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. 
3. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
5. Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, kinuskikastike ja kermavaahto.
6. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. 
7. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.
8. Kun kakku on hyytynyt, irrota se veitsen avulla vuoasta ja poista leivinpaperi. 
9. Valuta kakun pinnalle kinuskikastiketta. Sulata suklaa mikrossa ja pursota sulanut suklaa kakun päälle.
10. Vaahdota kermavaahto ja mausta tomusokerilla. Pursota kakun päälle pieniä tai suuria ruusukkeita.
11. Valmis! Ja eikun herkuttelemaan!

Vinkki! Kakun kinuskikastikkeen voi valmistaa myös itse :-)

Resepti: Vaaleanpunainen Nonparelli + oma sovellus

2 kommenttia

  1. Kinuskijuustokakku, kuullostaa aika oudolta. Pidän juustokakuista koska ne on raikkaita kun ne tehään sitruunan tai jonkun marjan kanssa mutta kinuski ei kuullosta enää vaan omaan makuun ehkä niin hyvältä juustokakkuun kun ainoa odotus minulta on vain se kuinka aikas ja kevyt se on :) Mutta varmaan hyvää jos ei ole tällaisia toiveita tai odotuksia kuten itselläni!

    http://emotytto.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, heh! Musta tää oli ainakin tosi hyvää, sillä juustokakut ovat yleisestikin mun kakkulemppareita! :-)

      Kyllähän juustokakkuja tehdään vaikka mistä eri aineksista - myös kinuskista ;-) Raikkaat ja marjaisat ovat kyllä varsinkin kesäisin aivan ihania, omnom! ♥

      Poista

Piristä mun päivää :-)