28.11.2013

MAUSTEINEN GLÖGIJUUSTOKAKKU

Heh, kylläpäs herkkuja pukkaa nyt joka suunnalta! Olitte kuitenkin halukkaita näkemään tän ihanuuden reseptin, joten tässä se nyt olis. Leivoin tän tosiaan ihan itte jälkkäriksi isänpäivänä, mutta maultaan tää sopisi paremmin mehkäpä pikkujouluihin tai itse joulupöytään. Mutta hupsistakeikkaa, nythän on jo pikkujouluaika! :-D Suosittelen siis ehdottomasti testaamaan - oon nimittäin varma, että tää katoaa vieraiden suihin alta aikayksikön!


Mausteinen glögijuustokakku

Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatelehteä
1 tlk (n. 2 dl) vispikermaa
1 rs (n. 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinin mehua

Kiille: 
4 liivatelehteä 6 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl perinteistä glögitiivistettä

Koristeeksi:
kanelitankoja

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa.
2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma.
4. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
5. Kuumenna appelsiinin mehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
6. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
7. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen.
8. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen.
9. Kaada mehuseos vähintään puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jottei juustotäyte sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
10. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
11. Valmis! Aikamoinen herkku, sanon minä :-)

Huom.! Kuten reseptistä huomaa, lisäsimme glögikiilteeseen pari ylimääräistä liivatelehteä. Oltiin nimittäin kuultu sen hyytymisen olevan vähän kiikun kaakun... Noh, kuusi liivatelehteä oli siis oikein passeli määrä, kun tuli noinkin kaunis ja kiiltävä glögikuorrutus! ♥


Resepti: Pirkka.fi + oma sovellus

Kertokaa sitten, miten onnistui! :-)

Allekirjoittaneella loppui muuten jo eilen koeviikko, joten tänään on ihana ja todellakin ansaittu vapaapäivä kouluhommista. Sen kunniaksi päätettiin ihanan Venlan kanssa mennä kaupungille syömään ja leffaan, jeii! Huomennakin tulee kyllä olemaan hirmuisen kiva päivä, sillä pidetään kavereitten kanssa toivottavasti maailman parhaat pikkujoulut. It's gonna be so much fun! ♥

10 kommenttia

  1. mä oon varmaan joskus syöny tätä, tosin sillon oli jotain hyytymisongelmia.. tarvii kokeilla tällä reseptillä, tää on nimittäin ihan tajuttoman hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä reseptillä pitäisi onnistua, joten kannattaa ehdottomasti! :-) ♥

      Poista
  2. Oi ihanan näköstä! Meki tehään aina jouluna jotain ton tapasta, saattaa muuten olla toi sama resepti! toi on ihan superhyvää! :-) Oon muuten bongannu sut monta kertaa meiän koulun käytäviltä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tosi kiva kuulla, tommoset ruokaperinteet on aina niin ihania :-) Mekin aiotaan ihan varmasti tehdä tätä joskus toistekin! ♥

      Hehee, jännää! Mäkin oon bongaillut sut aina vähän väliä ;-)

      Poista
  3. Onpa harvinaisen kaunis glögikiille! Itse koen sen tekemisen jotenkin haastavaksi, sillä hitusenkin lämpöinen neste tuppaa sulattamaan akkkumassaa... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maija, itsekin oon siihen enemmän kuin tyytyväinen! :-) ♥ Mutta jeps, toi on kyllä totta!

      Poista
  4. Älyttömän kaunis kakku, nams! Serkun kanssa aateltiin kokeilla tätä itsenäisyyspäivän aikoihin.

    Harvoin teen haasteita, mutta nyt sain semmoisen haasteen mikä olisi tosi mukava nähä siultakin. Eli siut on haastettu; http://kevaanpolku.blogspot.fi/2013/11/mita-rakastan-itsessani.html

    - Riina
    http://kevaanpolku.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitti paljon! ♥ Kerro sitten, miten onnistui :-)

      Mielenkiintoinen haaste, kiva kun haastoit! Lupaan tehdä sen nyt jossakin vaiheessa :-)

      Poista
  5. nyt on pakko kommentoida, on tosi kivaa lukee näitä reseptejä mutta voisitko laittaa mistää oot nää ottanu, koska ei nää sun reseptit oo ihan sun omia keksimiäs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta mullahan lukee aina reseptin alla, mistä oon sen ottanut...? :-D Esimerkiksi tässä postauksessa tuon viimeisen kuvan alla lukee selvästi reseptin lähde.

      Kiva kuitenkin, että tykkäät! ♥

      Poista

Piristä mun päivää :-)