8.2.2014

MAKUMATKA KAAKKOIS-AASIAAN

Vautsi, mitä makuja! Käytiin tänään äidin synttäreitten kunniaksi Taidehallin tiloissa sijaitsevassa Farang-ravintolassa, joka on erittäin tunnettu sen uniikista kaakkoisaasialaisesta ruoastaan. Paikan moderni ja tunnelmallinen tila yhdistettynä loistavaan palveluun olikin kaikin puolin virheetöntä! Erityisen suosittu tasting menu oli itse asiassa se, mitä varten me sinne mentiin - eli menu, joka todellakin vei eksoottiselle makumatkalle Kaakkois-Aasiaan. Kaiken lisäksi tää kyseinen ravintola on valittu Suomen parhaaksi ravintolaksi vuonna 2011!

Itse valitsin vege-version, jonka seitsemän ruokalajin menu vei todellakin kielen mennessään! Mahtavia makuja, ei voi muuta sanoa. Tässä siis tää kyseinen menu ja kuva jokaisesta erilaisesta, makuhermot räjäyttävästä annoksesta! (huom.! jokainen näistä oli jaettavissa kahdelle, sillä synttärisankarikin otti vege-version)

Farang 'Vege' maistelumenu

Cha plu -lehteä ja tempehiä
kookospähkinää, tamarindia
Tofua ja daikonia 'Vietnam'
aasialaisia yrttejä, mustariisietikka dressing
Som tam, salaatti vihreästä papaijasta
paahdettua pähkinää, tamarindia, vihreää pitkäpapua
Grillattua thai munakoisoa 'Yellow Bean'
aasialaisia sieniä, inkivääriä, keltapapu dressing, rapeaa sipulia
Morning Glory, rapeaa 'suola&pippuri' -tofua
vesikrassia, rapeakuoriseksi paistettua silken tofua
Southern Style currya, paahdettua kesäkurpitsaa
täyteläistä kookoskermaista currya, inkivääriä
Thai jasmiiniriisiä
'Hola Hola 11'
thaityyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, 
vanilja-kookoskermalientä, mango-passionsorbettia

(Ei noista nimistä kukaan tiedä, mutta hienolta ne kuulostaa, eikö! :-D)


Voin kyllä ehdottomasti myöntää, että maku oli kaikissa ihan yhtä erikoinen kuin toi jännä nimi ja ulkonäkökin. Ja hyvää oli! Omaksi lemppariksi nousi ehkäpä ensimmäinen cha plu -lehteä ja tempehiä -annos, mutta voi olla, että syynä oli vain ja ainoastaan sen ensimmäisen makuelämyksen nostattamat fiilikset... on se meinaan aika täräyttävä kokemus! Suosittelen siis oikeesti tuolla käymistä, jos yhtään kiinnostaa maistella erilaisia makuja ja kokea jotain aivan uutta! :-)

En muuten tiedä, muistaako teistä kukaan, mutta mä oon itse asiassa käynyt hyvinkin samantapaisessa paikassa viime keväänä. Gaijin oli ihan yhtä upea ja myös täyden kympin arvoinen paikka! En myöskään tiedä, kiinnostiko teitä tämmöinen postaus vai ei, mutta mua ainakin kiinnostaa kauheesti leipominen, ruoanlaitto ja uusien makujen maistaminen :-) One word: VAU! ♥

Hämäryys ja keinovalot asettivat omat hankaluutensa näitten kuvaamiseen, mutta yritin parhaani...

4 kommenttia

Piristä mun päivää :-)