13.3.2014

BLINISUNNUNTAI

Viime sunnuntai oli oikea herkkusunnuntai, kun päätettiin väkertää ruoaksi blinejä! Tai no lauantaina me se taikina jo tehtiin, mutta sunnuntaina sitten vasta herkuteltiin. Ja jos jotkut on ihan kysymysmerkkeinä näistä blineistä, niin luvatkaa nyt testata näitä venäläisiä herkkuja tällä ohjeella! Niistä ei nimittäin saa jäädä paitsi. Oma ehdoton lempparini onkin bliniannos mädillä, smetanalla, crème fraîchella, sipulisilpulla sekä ripauksella mustapippuria. No words needed! ♥

Mutta mites näitä nyt sitten tehdään? Siitä ei tarvitse murehtia, sillä näitten tekeminen on niin iisiä että huhhuh. Kattokaa ny vaikka!



Perinteiset blinit (n. 25 kpl)

Taikina:
40 g hiivaa
8 dl kevytmaitoa
5 dl tattarijauhoja
6 dl vehnäjauhoja
6 kpl munaa
6 rkl voita (sulatettuna)
3 dl kivennäisvettä
2 tl suolaa

Tarjoiluvaihtoehtoja:
mätiä (esim. kirjolohen, muikun tai siian)
merilevämätiä
katkarapuja
smetanaa
crème fraîcheä
punasipulia (silputtuna)
sienisalaattia
mustapippuria
hunajaa
suolakurkkuja
ymsymsyms.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
4. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, kivennäisvesi ja suola.
5. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
6. Valmistele täytteet tarjoilukuntoon. Pane ainekset erillisiin tarjoilukulhoihin.
7. Paista blinit blini- tai lettupannussa reilussa voissa.
8. Tarjoa blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.

Vinkki! Kuuluisa (ja hyvin erikoiselta kuulostava) hunajan ja suolakurkun yhdistelmä on pakko testata, jos haikailee vieläkin syvempää paikallista makuelämystä.

Resepti: Maku.fi + oma sovellus

2 kommenttia

  1. Oi näyttääpä hyviltä :P tehtiikin noita köksässä, pitäis tehä joskus kotonakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kannattaa, on nää nimittäin sen verran herkkua!! :-) ♥

      Poista

Piristä mun päivää :-)