11.10.2014

ITÄMAINEN LOHIKEITTO

Osa teistä innostui viime postauksessa mainitsemastani lohikeitosta, joten päätin tehdä siitä postauksen mitä pikimmiten! Kokeiltiin tätä kyseistä keittoa ensimmäisen kerran jo keväällä, mutta ollaan sen jälkeen herkuteltu tällä jo muutamaan otteeseen - viimeksi itse asiassa tällä viikolla. Tämä mausteinen ja itämäinen keitto saa siis makunsa kookosmaidosta sekä makuhermot täräyttävistä mausteista, jotka lämmittävät ihanasti näin sateisilla syyskeleillä.

Eli tässä meidän uusi lempparikeitto, olkaas hyvät!

Itämainen lohikeitto

Ainekset:
6 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa (laitoimme 4 dl kevyttä versiota)
noin 500 g lohta suikaloituna
1 ps wok-pakastevihannessekoitusta (laitoimme Oriental wok mix -sekoituksen)
½ prk (kuutioituja) aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl currytahnaa
1 tl chilitahnaa
1 kasvisliemikuutio
noin 200 g rakettispagettia tai nuudelia
puolikkaan sitruunan mehu
ruohosipulisilppua

1. Laita isoon teflon-kattilaan kiehumaan vesi ja kookosmaito. Kun neste kiehuu, lisää kaikki ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
2. Anna kypsyä pastan lisäämisen jälkeen viitisen minuuttia.
3. Ja valmista tuli - ihan hullun helppoa, eikö!

Huom.! Chilin määrällä voi vaikuttaa maun voimakkuuteen. Esimerkiksi mun makuun sopii mieluiten hieman tujumpi versio!

Meidän vinkki! Maut saa vieläkin paremmin esiin ripottelemalla päälle rucolaa tai muuta voimakasta yrttiä.


Ihania makuja. Kaiken kaikkiaan erittäin maukas keitto, jonka puoleensavetävä ulkoasu sekä hurmaavat maut ovat herkullinen ja hauska piristys perinteiselle lohikeitolle. Tää on kieltämättä myös koko tän syksyn paras keitto nautittavaksi väsyttävän koulu- tai työpäivän jälkeen. Namskis!

Resepti: Myllyn Paras Oy + oma sovellus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä mun päivää :-)