20.10.2014

LJUBLJANA OSA 1/3

Hellou! Kotiuduttiin myöhään lauantai-iltana Ljubljanasta, jossa tuli siis vietettyä neljä syyslomapäivää täysin uuteen kaupunkiin ja maahan tutustuen. Sikäli siis ihan hyvä juttu, että pystyin pyhittämään sunnuntain vain ja ainoastaan kuvien muokkaamiseen, sillä nyt koulupäivinä sille ei liikenisi aikaa juuri lainkaan. Tänään pääsin kuitenkin hetkeksi istahtamaan koneen ääreen tekemään vihoviimeiset silaukset kuviin - ja kuten arvata saattaa, valinnanvaikeus iski jälleen ja kovaa...

Tässä olisi siis eka matkakuvasatsi, olkaas hyvät!


♥︎ Näköalapolulla. Kiivettiin pari kertaa ylös vuoren rinteelle, josta sai ihanan värikkäitä kuvia vanhastakaupungista: aurinko paistoi kirkkaasti ja lehdet loistivat kilpaa punaisten kattojen kanssa kaikissa sateenkaaren väreissä.


♥︎ Kaunista katumaisemaa. Kukat koristivat vanhoja kujia ihanasti!


♥︎ Asukuvaa ja hotellihuoneemme. Suloisella kujalla sijaitseva pikkuinen hotellimme oli ihan hullun ihana: se oli kokonaan sisustettu vanhanaikaisella tyylillä! Lisäksi hotellihuoneemme oli ainoa huone - täysin yksityinen oma kerros - hotellin korkeimmalla tasolla.


♥︎ Hento mutta kaunis ruska verhosi Ljubljanaa.


♥︎ Upea, upea ilta-aurinko ja siihen mätsäävä kisuli.


♥︎ Ljubljana sijatsee Ljubljanica-joen ympärillä, jossa lipuu eestaas monenmoista ajoneuvoa. Esimerkiksi yhtenä päivänä siinä taisi olla joku melontakilpailu!


♥︎ Kaunis "kotikatumme" aamuauringon valaisemana. Niiiin kaunista.


♥︎ Pizzalounaalla aurinkoisella terassilla, Ljubljanan linna suoraan edessämme. Se näkyi itse asiassa myös ullakkohuoneemme kattoikkunasta!


♥︎ Tunnelmallinen ravintola joen varrella.


♥︎ Hauskoja vanhoja kujia tuli tallennettua muistikortille monen monta kymmentä. Ja heh, Ljubljanan linna oli iltaisin kuin leijuva kummituslinna vanhankaupungin yllä!


♥︎ Teurastajansillan lukkomerta iltavalaistuksessa. Joen varsi oli täynnä ihania valoja pimeän tultua!


♥︎ Linnavuorella eräs nainen teki ilmaiseksi hienon kirjoituksen mun nimestä. Aivan ihana!


♥︎ Luontokuviakin tuli napsittua ihan liikaa, ymmärrätte varmaan miksi... tuolla oli vaan jotenkin niin ihana valo joka puolella!


♥︎ Satuttiin vikana päivänä osumaan Pivo and Burger -festivaaliin eräälle aukiolle, joka oli ihan täynnä ihmisiä. Ostettiin herkullinen hamppari tapahtuman kyltin innostamana: "What could be more important than a little something to eat?" - Winnie The Pooh (niinpä!!)


♥︎ Näköalapolkua ylös linnavuorelle. Ja lisää vanhaakaupunkia, jonka teillä ei itse asiassa saa autotkaan liikkua.


♥︎ Kahvettelemassa ihanassa keskusaukion kahvilassa. Tässä menossa white coffee with cinnamon! Herkuteltiin tosiaan matkan aikana aika paljon, mutta eiköhän se ole ihan sallittua...


♥︎ Syksy oli vasta alkamassa Ljubljanassa, joten joen varsi oli joka päivä täynnä ihmisiä nauttimassa vielä viimeisistä suht lämpimistä ilmoista.


♥︎ Suloinen Fransiskaanikirkko ja Kolmoissilta keskusaukiolla.


♥︎ Näköalatornissa. Ylimmältä tasolta näki oikeesti koko kaupungin ylle! Vuoretkin kehystivät näkyä joka suunnasta.


♥︎ Ekana päivänä mentiin raiteita pitkin ylös linnavuorelle hauskalla köysiratavaunulla.


♥︎ Ihana aurinkoinen ilma kruunasi syysloman. Parhaimmillaan oli jopa 24 astetta, joka oli ihan poikkeuksellisen lämmintä tähän aikaan vuodesta! Pari kertaa satoi, mutta niistäkin toinen oli yöllä ja toinen silloin kun oltiin shoppailemassa BTC City -ostoskeskuksessa. Kävi siis aikamoinen tuuri!

En ollut ennen käynyt Sloveniassa, joten oli kiva käydä täysin uudessa maassa. Olihan se vähän pieni paikka, mutta vanhakaupunki ja varsinkin meidän hotelli olivat tosi ihania. Matkoilla on vaan aina niin mukava olla! En nyt kuitenkaan höpöttele enempää, sillä lisää postauksia on tulossa niin pian kuin mahdollista. Toivottavasti tykkäsitte kuvista! :-)

6 kommenttia

 1. Ompas älyttömän kauniin näköstä! :-) Upeita kuvia oot ottanut! Meillä oli perheen kanssa myös suunnitelmissa tuo Ljubljana viime vuonna, mutta jotenkin kiemurreltiin tällä kertaa Espanjaan. Nyt sain niin mielettömän matkapiikin juuri tuonne Sloveniaan, että täytyykin heti mennä höpöttelemään äidin kanssa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Hilda! ♥︎ Kiva kuulla, jos kuvani saivat sut kiinnostumaan paikasta :-)

   Poista
 2. waaau ♥ upeita näkymiä ♥ oli varmasti ihana reissu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! ♥︎ Sellainen se ehdottomasti olikin :-)

   Poista
 3. Wau kuinka kauniin näköistä! :-)

  VastaaPoista

Piristä mun päivää :-)