24.10.2014

LJUBLJANA OSA 2/3

Täältä pesee toinen kuvapläjäys Ljubljanasta, tuosta Slovenian pikkuisesta pääkaupungista!


♥︎ Kaunista jokimaisemaa: vanhoja, jo parhaat päivänsä nähneitä rakennuksia, ihmisiä tulvillaan olevia pikkuisia kahviloita sekä syksyn väreissä hohtavia riippapuita, jotka heijastuivat joen peilityynestä pinnasta antaen väriä muuten vähän harmaaseen päivään.


♥︎ Jokea reunustavat kiviaidat olivat pullollaan hentoa sammalkasvustoa. Suloista!


♥︎ Näkötornin portaikossa oli lasilattia. Ei tosin ihan samaa tasoa kuin Toronton CN Towerin, mutta tollaiset on vaan aina niin hauskoja!


♥︎ Kaunis holvikaari erään vanhan talon vehreälle sisäpihalle.


♥︎ Otin ekana päivänä aika herkullisen näköisen kahvin... herkkujuoma taisi sisältää muun muassa vaniljajätskiä, kermavaahtoa ja suklaata. Eli toisin sanoen kaikkea sellaista, mitä en ikinä pistäisi kurkustani alas... haha.


♥︎ Hauska kuva katosta, joka oli jatkuvasti täynnä puluja.

♥︎ Maistoin tällä matkalla ekaa kertaa raakakakkua, namskis! Tämä yksilö oli suklaakakku, jonka pohja oli väsätty lähinnä saksanpähkinoistä. Raakakakut ovat kyllä niin jänniä, kun terveellisistäkin aineksista saadaan tehtyä herkuttelijalle täysin makealta maistuva herkku! Mahtavaa huijausta mun mielestä. Täytyykin muuten itse leipoa tuollaista joskus...


♥︎ Ja se Ljubljanan linna. Taas. Se putkahteli esiin melkein joka suunnasta! Tosin ei se ihme ole, sillä tuo kyseinen kukkula on iso ja se sijaitsee keskellä kaupunkia.


♥︎ Syksyn lehdet inspiroivat mätsäävään asuun.


♥︎ Idyllistä katumaisemaa ja holvikaari-ikkuna näkötornista.


♥︎ Ljubljanan linnan aukiolta olisi löytynyt kaiken maailman tekemistä, mutta me poikettiin vain näkötornissa - sielläkin oli nimittäin monenmoista nähtävää! Esimerkiksi tässä kuljettiin nopeasti pikkuisen museontapaisen tilan läpi.


♥︎ Teurastajansillan valot toivat iltaisin esiin alla asustavat isot hämppikset. Tuokin yksilö oli vähintään peukalonpään kokoinen ja verkot varmaan yli metrin mittaisia! Jaiks.


♥︎ Joen rannalla. Ilma oli tosiaan aika jees...


♥︎ Syksyistä luontoa linnan aukiolta.


♥︎ Hotellimme oli tosiaan sisustettu ihanan vanhanaikaisella tyylillä - ja tässä pikkuisen sisääntuloaulan upea kultakehyksinen peili! Toisessa kuvassa näkyy keskusaukio ja kaukana siintävät vuoret.


♥︎ Näköalapolun värikkäitä maisemia. Paikkana Ljubljana oli kyllä kovin kaunis vanhoine taloineen ja linnoineen!


♥︎ Satumainen näkymä ennen laskeutumista Ljubljanaan.


♥︎ Joen varrella sijaitseva cacao-kahvila oli koko reissun lempparikahvilamme. Kävimmekin siinä muutamaan otteeseen, ja varsinkin niiden kaakao oli ihan hurjan namia: ei todellakaan mitään vesilitkua vaan täyteläistä ja suklaista. Kun sen vielä otti kermavaahdolla, niin meillä taisi kuulkaas olla käsissä kaakao, jota voisin jo melkein kutsua täydelliseksi sellaiseksi...


♥︎ Tässä puolestaan Teurastajansillan lukkomerta päiväsaikaan.


♥︎ Lähdettiin aamuisin aina melko aikaisin liikkeelle, sillä jokapäiväinen herätys oli jo klo 7 - viereisen kirkon kelloihin nimittäin. Mutta heh, ei se haitannut ollenkaan! En vain ollut kuullut sellaisia kelloja pitkään aikaan, joten nuo kaupungin monen monet kirkot kyllä hoitivat tehtävänsä: kellot kumajaa valehtelematta viidentoista minuutin välein päiväsaikaan. Oikeastaan se oli aika hauskaa eikä lainkaan niin ärsyttävää, kuin voisi luulla!

Huhheijaa, onneksi tänään on perjantai. Tää viikko on tuntunut ihan mielettömän raskaalta eikä syysloma auttanut tähän jaksamiseen kyllä pätkän vertaa... tuntuu melkein, että siitä oli pelkkää haittaa koulua ajatellen. Mutta enivei, mitäs teille oikein kuuluu? :-)

Ensimmäisiin matkakuviin pääsette tästä.

6 kommenttia

 1. ihania kuvia ♥ mäkin haluisin maistaa raakakakkua - jos siis joskus teet kotona niin muista jakaa resepti tänne blogin puolellekkin ;-) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nelli! ♥︎ Totta kai voin laittaa kuvia tuotoksestani sitten tännekin :-)

   Poista
 2. Ihania kuvia, olisi kyllä kiva päästä joskus käymään Sloveniassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Pinja :-) ♥︎ Matkustaminen on kyllä aina niin ihanaa!

   Poista
 3. ihania kuvia! tuolla on kyllä tosi kaunista pitää joskus käydä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, kaunista siellä tosiaan olikin! :-) ♥︎

   Poista

Piristä mun päivää :-)