8.2.2015

RUOKAMATKA ITÄÄN

Käytiin eilen äitin synttäreiden kunniaksi Yumessa kolmen sukupolven voimin. Tämä moderni aasialainen ravintola on osa tunnettua Kämp-hotellia ja tarjoaa esimerkiksi eksoottisen japanilaisen Hot Stonen, jolla voi itse kypsentää valitsemansa lisukkeen. Mä en ollut tästä paikasta aikaisemmin kuullutkaan, mutta ruoka oli kyllä kaikin puolin suosittelemisen arvoista! Moderni ja tunnelmallinen paikka yhdistettynä loistavaan palveluun ja herkulliseen ruokaan olikin kaikin puolin erinomaista.

Ruoaksi otimme valmiin menukokonaisuuden: äiti ja minä vegeversion, muut Yume menun. Ja voi apua, mitä makuja! Oma kuuden ruokalajin menuni vei todellakin kielen mennessään. Tässäpä siis tämä kyseinen menu sekä kuva jokaisesta ainutlaatuisesta, makuhermot räjäyttävästä annoksesta!


Alkujuomiksi otettiin ihanan raikkaat granaattiomenamojitot.


Fresh Spring Rolls 
tuoreita kasviskevätkääryleitä ja makea chilikastike 


Vege Maki Roll 
päivän kasvis makirulla 


Veggie Tempura 
kasvistempuraa ja togarashi-majoneesia 


Tofu Hot Stone 
tofua ja rosmariini-misokastiketta 


Tofu and Crispy Noodles 
friteerattua tofua, rapeaa noodelia ja tulista inkiväärikastiketta


Sorbet and Berrys 
kookossorbet ja kauden marjoja


Jälkkärin vaihdoin itse asiassa veljeni kanssa, joten omaan suuhuni päätyi Cocos Pannacotta eli kookospannacotta passionhedelmäsorbetin kera.


Huhhuh, oli kyllä herkullista! Omiksi lemppareiksi nousivat ehkäpä rapea Veggie Tempura täyteläisen kastikkeen kera sekä pöydässä itse aasialaisittain paistettava Tofu Hot Stone, jossa ne ihan oikeesti toi hullun kuuman kiven pöytään. Siinä sai sitten jokainen paistaa omansa juuri sellaisiksi kuin itse halusi. Kiven kuumuutta kuvanee hieman se, että tofupalaa riitti vain viiden sekunnin paistaminen molemmilta puolilta!

Kaikki ruokalajien ainekset ja menuun halutessaan valittava neljän viinin viinipaketti on varta vasten valittu niin, että maut täydentävät toisiaan täydellisesti. Ja sen kyllä huomasi! Suosittelen siis oikeesti tuolla käymistä, jos yhtään kiinnostaa maistella erilaisia makuja.

Tunnelmallinen pimeys ja keinovalot asettivat omat hankaluutensa näiden kuvaamiseen, mutta yritin parhaani...

4 kommenttia

 1. ahh mitä herkkuja! ♥ näyttää kyllä niin namilta! :P ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi maut olivat kyllä ihan mielettömiä!! :-) ♥

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa ihan taivaalliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä käymisen arvoinen reissu! :-) ♥

   Poista

Piristä mun päivää :-)