4.4.2015

PÄÄSIÄISEN NAKED CAKE

Tämä täyteläinen nakukakku ei kuorrutusta kaipaa, vaan pastelliset täytekerrokset saavat näkyä ja pursua! Iso keko värikkäitä suklaakarkkeja vain päälle, niin pirteä naked cake sopii täydellisesti tämän viikonlopun pääsiäiskakuksi.

Entäs tuo nimitys nakukakku? Se tarkoittaa täytekakkua ilman kuorrusta, jossa koristuksen saa toteuttaa hyvinkin rennolla ja huolettomalla kädellä. Ja aika näyttävä tästä tulikin, vai mitäs sanotte?



Pääsiäisen naked cake

Taikina:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl vispikermaa
250 g sitruunalla maustettua rahkaa (Valio)
1 dl sokeria
1 mangosose (Piltti)
1 vadelma-omena-mustikkasose (Nestlé)

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhoita se kaakaojauheella.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan.
5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä.

6. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä.
7. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun sekoitellen. Anna jäähtyä hieman.
8. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon.
9. Lisää liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
10. Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan mangosose ja toiseen vadelmasose.

11. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Leivinpaperoi sama kakkuvuoka, jota käytit pohjan paistamisessa.
12. Kokoa kakku vuokaan: Nosta pohjalle alimmainen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Kaada toinen täytteistä pohjan päälle ja tasoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada toinen täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta.
13. Peitä kakku kelmulla tai astialla ja nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta

Koristelu:
esim. pieniä pääsiäismunakarkkeja tai -rakeita

14. Vatkaa kuorrutusta varten kerma ja mausta se tomusokerilla ja kaakaojauheella.
15. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus huolettomasti pinnalle.
16. Koristele pääsiäiskakku juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.


Vinkki! Voit soseiden sijaan käyttää tuoreita tai säilöttyjä marjoja ja/tai hedelmiä. Muista käyttää kotimaisia vadelmia, jos valmistat soseen kuumentamatta marjoja.

Resepti: Maku.fi + oma sovellus


Värikästä ja suklaanmakuista pääsiäistä!

2 kommenttia

  1. oi ompas nätti kakku! ♥ :) en tiiä uskallanko ite lähteä kokeilemaan, kun en todellakaan ole mikään hirveen hyvä leipoja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, nakukakku kiittää! ♥

      Naked cake on itse asiassa aika turvallinen valinta, sillä toteutus on niin vapaa ja pursuileva. Kannattaa siis oikeesti kokeilla - harjoittelemallahan sitä vaan oppii! :-)

      Poista

Piristä mun päivää :-)