16.5.2015

ÄITIENPÄIVÄKAKKU

Viime sunnuntaina käytiin koko perhe ulkona syömässä, jonka jälkeen herkuteltiin mun leipomalla kakulla. Toivottavasti muistitte kaikki onnitella äitiä halauksen kera! Oma ihana äitini, rakastan sua niin paljon. ♥

IMG_2206 - Versio 2
Mustikka-valkosuklaakakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita

Mustikkatäyte:
5 liivatetta
200 g metsämustikoita
1 dl sokeria
2 dl kermaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
pieni tilkka vettä

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään.
2. Painele muruseos leivinpaperilla päällystetyn irtovuokapohjan päälle.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Soseuta mustikat ja sokeri sauvasekoittimella tai blenderillä. 
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuuston kanssa. 
6. Kiehauta pieni tilkka vettä ja liota siihen lionneet liivatteet. 
7. Sekoita liivateseos huolellisesti mustikkasoseeseen. Yhdistä sitten kerma-tuorejuustoseokseen. 
8. Kaada massa keksipohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään noin tunniksi.

Valkosuklaatäyte:
4 liivatetta
200 g valkosuklaata
½ dl sokeria
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tai vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 lime
tilkka vettä

Koristelu:
pensasmustikoita ja kermavaahtoa

9. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
10. Vaahdota kerma ja raasta limen kuori. 
11. Sulata suklaa ja yhdistä tuorejuustoon. 
12. Sekoita mukaan raastettu limen kuori ja sokeri. 
13. Kiehauta vesitilkka ja liota siihen lionneet liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. 
14. Yhdistä lopuksi kerman kanssa. Kaada täyte mustikkakerroksen päälle. 
15. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele vasta ennen tarjoilua.

Huom.! Koristelussa kannattaa käyttää pensasmustikoita ja täytteessä metsämustikoita. Tavalliset metsämustikat ovat nimittäin sen verran värjääviä, että voisivat pilata siistin ulkoasun.

IMG_2204 - Versio 2

IMG_2200 - Versio 2

Resepti: Belle Baie + oma sovellus

4 kommenttia

Piristä mun päivää :-)