31.5.2015

KEY LIME -JUUSTOKAKKU

Toukokuun viimeisen perjantain kakku oli täynnä kesää, eloa ja raikkautta. Perinteinen Key lime pie taipui aika herkullisesti juustokakun muotoon!

IMG_2296 - Versio 2

Key lime -juustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
1 rkl fariinisokeria

1. Sulata voi ja sekoita mukaan fariinisokeri. Anna liueta hetki. 
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi. 
3. Kaada sekaan voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
4. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
5. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
5 liivatetta
1 prk kondensoitua maitoa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori
1 dl limen mehua
½ dl vettä
4 dl kermaa

6. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
7. Pese lime ja raasta kuori. 
8. Sekoita kondensoitu maito, tuorejuusto, raastettu limen kuori ja limemehu tasaiseksi seokseksi.
9. Vatkaa kerma. 
10. Kiehauta vesi ja liota siihen lionneet liivatteet. 
11. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. 
12. Yhdistä lopuksi kerman kanssa ja kaada täyte vuokaan. 
13. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai jopa seuraavaan päivään.

Kiille:
3 dl Hartwall Jaffa Lime-verigreippi -limua (aika houkutteleva vihreä!)
2 liivatetta
½ dl vettä

Koristelu:
limeviipaleita
kermavaahtoa

14. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
15. Kiehauta vesi. Liota lionneet liivatteet kuumaan veteen.
16. Yhdistä liivateseos limuun koko ajan sekoittaen. 
17. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia. 
18. Ennen tarjoilua voit vatkata kakun pinnalle vielä kermaa ja koristella limeviipaleilla. Niitä ei siis tarvitse syödä, jos ei nyt ihan ehdoin tahdoin halua. Lautasen reunalle vaan ja herkuttelemaan!

Huom.! Reseptissä tarvitaan vain alkuperäistä kondensoitua maitoa ilman keittämistä. Kondensoitu maito on paksu, vaalea ja makea maitovalmiste. Keittämällä siitä voisi valmistaa paksua karamellinväristä toffeekastiketta, joten älä myöskään erehdy ostamaan valmista toffeetahnaa.

IMG_2299 - Versio 2

IMG_2301 - Versio 2

Resepti: Belle Baie + oma sovellus

6 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullinen kakku :-) ♥ Varsinkin tossa täytteessä oli ihanan raikas limen vivahde!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. ... ja maistui vieläkin paremmalta! ;-) ♥

      Poista
  3. Namm, näyttää kyllä tosi hyvältä ja kivat nuo kuvat! :)

    VastaaPoista

Piristä mun päivää :-)