28.6.2015

BANOFFEE BROWNIEPOHJALLA

Hupsistakeikkaa, nyt lentää reseptiä reseptin perään! Ehkä se kuitenkin sallitaan, koska a) on kesäloma ja menoja on siis buukattu oikeestaan joka viikonlopulle ja b) onhan kyseessä kuitenkin yksi mun lempparileivonnainen hetkeen!

Elikkäs meidän kotileipomossa oli lauantaina vuorossa banoffee browniepohjalla. Tässä kyseisessä herkussa on nimensä mukaisesti banaania ja toffeeta - kerta kaikkiaan siis täydellinen yhdistelmä. Kun banoffeen normaali keksipohja korvattiin suklaisella browniella, on käsissämme yksi maailman herkullisimmista kakuista. Perfect, just perfect...

IMG_2645 - Versio 2

Banoffee browniepohjalla

Pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata 
2 dl sokeria 
ripaus suolaa 
2 munaa 
2 dl vehnäjauhoja 
½ tl leivinjauhetta 
noin 1 dl pähkinöitä tai manteleita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele.
3. Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää sokeri, suola, munat, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita.
6. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät/mantelit. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista uunin keskiosassa 12-14 min - kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä.
8. Nosta pöydälle jäähtymään kuvun alle.

Kinuski:
2 dl fariinisokeria 
1 prk (2,5 dl) maustamatonta Valio Koskenlaskija Ruokaa
½ tl suolaa

9. Keitä fariinisokeria ja Koskenlaskijaa n. 7 min - kunnes seos sakenee. Mausta suolalla. 
10. Kaada kinuski browniepohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.

IMG_2624

Päälle:
2-3 banaania 
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
(sokeria)
kaakaojauhetta

11. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele kinuskin päälle. 
12. Vaahdota kerma. Lisää siihen halutessasi hieman sokeria.
13. Lusikoi kermavaahto kakun pinnalle. 
14. Koristele kaakaojauheella.

Vinkki! Teimme kakulle tiramisumaisen pinnan laittamalla kaakaojauhetta rennosti ja ronskiski. Se antoi mielestäni hauskan ilmeen eikä tulos ollut turhan kermaisen näköinen.

Huom.! Koskenlaskija Ruoka kuulosti aluksi hieman oudolta vahtoehdolta kinuskin tekemiseen - onhan se kuitenkin sulatejuustoa. Tämä kyseinen ruuanlaittotuote soveltui kuitenkin tehtäväänsä ihan täydellisesti ja lopputulos miellytti: kinuski oli ihanan makeaa hennon suolaisen twistin kera. En ollut tiennytkään, että siitäkin voi valmistaa kinuskia!

IMG_2653 - Versio 2

IMG_2633

Resepti: Valio + oma sovellus

Kevyt syöminen kesällä on muuten täydellinen mahdottomuus; joka suunnasta lentää juhlia, vieraita, piknikkejä, kaffetteluja ja sitten kierros alkaa taas alusta. Mutta hei ei se paastoamalla parane - päinvastoin. Hyvä ruoka, ihana seura, lämmin kesäilta. Täydellinen kombo, jossa yhdenkin poissaolo tekee tilanteen toimimattomaksi. Naatiskellaan siis, naatiskellaan! Päätetään, että elämä on ihanaa. Vähitellen tajuaa, että sitä se oikeesti on.

Herkullista sunnuntai-iltaa kaikille!

2 kommenttia

Piristä mun päivää :-)