24.6.2015

NUTELLA-BANAANIKAKKU

Tämä herkkukakku lähti mukaamme Turun saaristoon juhannuksena. Banaanin ja Nutellan maustamasta taikinasta paistui monta päivää säilyvä kakku, jonka herkullinen koostumus osui ja upposi kaikkiin kahvipöydän herkuttelijoihin!

IMG_2329

Nutella-banaanikakku

Ainekset:
200 g voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
3 dl soseutettua, kypsää (hieman mustunutta) banaania (noin 3 keskikokoista)
noin 1 dl Nutellaa

Koristeeksi:
Nutellaa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. 
3. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
4. Soseuta banaanit. 
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaanisoseen. Lisää vielä Nutella.
6. Sekoita taikina tasaiseksi.
7. Kaada taikina voideltuun ja kaakaojauheella jauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan.
8. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on sopivan kypsä. 
9. Anna jäähtyä hieman, irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle. Tällöin kakusta irtoava kosteus jää kakkuun. Anna jäähtyä kokonaan. 
10. Valuta Nutellaa rennosti vapaalla kädellä kakun pinnalle.

Huom.! Tämän kakun kuuluu olla kostea, mehevä ja täyteläinen, olematta kuitenkaan liian taikinainen tai valuva. Juuri oikea kypsyys tekee kakusta täydellisen, joten älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Kakun kypsyystasoa on helppo testata hammastikulla.

IMG_2338 - Versio 2

IMG_2332

Itse asiassa Nutella ei tässä kakussa maistu kovinkaan vahvasti, mikä on mielestäni hyvä juttu. Se kuitenkin lienee kakun täydellisen mehevän koostumuksen salaisuus - koko banaanikakusta ei kuivaa kohtaa löydykään! Pointsit siis Nutellalle, sillä tää kakku todellakin on oikea Herkku isolla h:lla. Nam!!

Resepti: HS + oma sovellus

6 kommenttia

  1. Oh my! Voi jestas kuinka hyvännäköstä...<3 :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, ulkonäkö ei kyllä ole mikään ihmeellinen... mutta maku... voi nam!! :-D ♥

      Poista
  2. Miten paljon tässä maistuu toi banaani? En tykkää raa'an banaanin mausta yhtään, mutta luulis sen maun muuttuvan paiston aikana, vai mitenkä on.. :-D

    Roosa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat "raa'alla" luultavasti ihan kypsää versiota, tuoretta keltaista banaania? :-) Kyllähän tässä kakussa sitä normaalia banaanin makua on - onhan nimikin banaanikakku. Oon kuitenkin kuullut joitakin, jotka eivät tykkää banaanista, mutta joille banaanikakku on silti suurta herkkua. Kakku on kuitenkin aina kakku.

      Mä itse tykkään sekä tuoreesta banaanista että banaanikakusta, joten en valitettavasti osaa sanoa, tykkäisitkö tästä vai et. Suosittelen sua leipomaan minitaikinan, paistamaan siitä minikakun ja kokeilemaan omia makunystyröitä maistamalla vaan rohkeasti! :-) ♥

      Poista
  3. Näyttää ihan täydelliseltä! Pakko pistää korvan taakse ja kokeilla joskus :)

    VastaaPoista

Piristä mun päivää :-)