25.7.2015

18 VUOTTA

Tervetuloa, täysi-ikäisyys! Joskus tulosi ei merkinnyt minulle mitään, joskus tuloosi tuntui olevan ikuisuus, joskus se oli "sitten viiden vuoden päästä". Viime vuoden syntymäpäiväni tuntuu lähes eiliseltä; vuosi on hujahtanut ohitse ennen kuin tajusin sen edes kunnolla alkaneen. Tänään on nimittäin "nyt". Fiilikset ovat erittäin ristiriitaiset enkä tiedä, miten suhtautua. Mutta aloitetaan vaikka juomalla lasi skumppaa ja nauttimalla ei vain tästä päivästä vaan koko loppuelämästä! ;-)

Pyydystin jokaiselta elämäni vuodelta yhden tärkeän hetken ja keräsin kuvitukseksi vanhoja kuvia. Järjestys pelaa niin, että tekstiosuuden yllä on aina siihen liittyvät kuvat eli ensimmäisessä kollaasissa on satunnaisessa järjestyksessä kuvia vuosilta 0-4, seuraavassa 5-9 jne. Tätä postausta oli todella hauska toteuttaa ja on ilo laittaa se tänne näin tärkeänä juhlapäivänä - toivottavasti siis tykkäätte!
pnollastaneljään
0 Kasvoin pikkuisesta 1480-grammaisesta keskosesta terveeksi vauvaksi - pituus melkein tuplaantui ekan vuoden aikana ja paino kuusinkertaistui.
1 Eka kerta lentokoneessa - suuntana Gran Canaria.
2 Muutimme Turusta Helsinkiin ja menin päiväkotiin.
3 Opin ajamaan polkupyörällä ilman apupyöriä.
4 Ekalla kaukomatkalla - suuntana Thaimaa.
pviidestäyhdeksään
5 Opin lukemaan.
6 Menin eskariin ja sain ensimmäisen oman huoneen.
7 Ekalle luokalle.
8 Menin mukaan koulun oppilaskuntatoimintaan, jossa pysyin mukana koko ala- ja yläasteen.
9 Muutimme nykyiseen kotiimme.
pkympistäneljääntoista
10 Itsenäisyystanssit Finlandia-talolla.
11 Aloitin jalkapallon ja värjäsin hiukseni ensimmäistä kertaa - kevyesti suoraan punaisella, haha.
12 Leirikoulu Ahvenanmaalla.
13 Yläasteelle.
14 Aloitin pitämään blogia ja sain jalkapallossa Vuoden pelaaja -palkinnon.
pviidestätoistaseitsemääntoista
15 Rippileiri ja -juhlat.
16 Lukioon.
17 Vanhojentanssit.
18 Niin, mitä odotan tulevalta vuodelta?

Tuleva vuosi tulee olemaan rankka, selkeästi stressaavin ja vaativin vuosi kaikista. Siksi toivon, että jaksan pitää itseni pystyssä sillä ajatuksella, että se kaikki aherrus palkitaan sitten ensi kesäkuun alussa. 18-vuotiaana siirryn yhteiskunnassa aikuiseksi, suoritan ajokortin ja tulen olemaan abi, joten saan kokea valtavasti hauskoja koulun vanhimmille suunnattuja tapahtumia, joista riittää puhumista moneksi vuodeksi. Ja itse asiassa tulevan vuoden aikana tekemäni valinnat saattavat määrittää hyvin suurelta osin mun tulevaisuuden. Siksi mua jännittää ja ennen kaikkea mietityttää, mitä kaikkea tää ikä ja vastuu tuovat tullessaan. Mutta hei, ei vitsi tää tuntuu hyvältä!! ;-)

8 kommenttia

 1. Vitsi miten kiva postausidea! Ja hei hurjan paljon onnea täysi-ikäiselle! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit! Kiitos paljon! :-) ♥

   Poista
 2. Aiettä! Ihan äly-hyvä postaus.. Mahtavaa synttäriä sulle, nauti x 100!

  Tää ikä on jännää aikaa.. sait mut odottamaan vielä enemmän innolla mun omaa tulevaa täysi-ikäistymistä :-D Onnea onnea!

  VastaaPoista
 3. Mahtava postausidea ja ihania kuvia! Ja tietenkin onnea! :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit tää oli kiva postaus! Oisinpa itekin tajunnut tehdä tällaisen, kun täytin 18! No mut... Se aika oli ja meni jo, joten no can do. Anyways, tätä oli kivaa lukea :-) Söpöjä kuvia <3

  Kuitenkin, paljon onnea täysi-ikäisyydestä, toivottavasti tuut nauttimaan tämän "aikuisiän" tulevista hauskoista jutuista ja haasteista! :-) Ja muista, ensi vuonna on "viimeinen" vuosi, kun sun ikä alkaa ykkösellä - jos sataa ei lasketa, hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että tykkäsit :-) ♥

   Ainakin yksi tän iän haaste on jo suoritettu, sillä ajokortti tuli maanantaina taskuun, jeee!! ;-) Ja heh, niinhän se muuten on!

   Poista

Piristä mun päivää :-)