9.7.2015

VENETSIA OSA 1/3

Moiksu! Tänään meidän perhe pakkasi kamat ja suuntasi Vierumäelle mökkeilemään, mutta otin koneeni mukaan voidakseni julkaista tän ekan matkapostauksen. Tässä siis ensimmäinen satsi Venetsian charmia ja lämpöä!

IMG_3163

♥ Upeita vanhoja taloja ja turistien suuressa suosiossa olevia gondoleita Canal Grandella.
vinotornikollaasi
♥ Pisan tornin lisäksi Italiasta löytynee vinoja torneja aika huima määrä, sillä jo kolmipäiväisen loman aikana törmäsimme moneen tapaukseen - eikä ihme, sillä talot ovat Venetsiassa satoja vuosia vanhoja ja perustukset ovat suoraan vedessä! Toisessa kuvassa ensinäkymiä tästä kyseisestä gondolien kaupungista Vaporetosta nähtynä.

IMG_3060 - Versio 2

♥ Pizzalounaalla pikkukujan ravintolassa. Nammmm.

IMG_3392 - Versio 2

♥ Buranosta, läheiseltä saarelta, bongattiin linnunpesä pikkuisten poikasten kera. Sieltä ne katselivat meitä nokkiaan availlen, oii!
pyykittielläkollaasi
♥ Buranon värikkäät kujat olivat suloisia roikkuvine pyykkeineen. Toisen kuvan juomaa myytiin joka puolella Venetsiaa - skål kesälomamatkalle!

IMG_2665 - Versio 2

♥ Laskeutuessamme nähtiin paljon suistontapaista maastoa ja syvänsinistä merta.
iltakanavakollaasi
♥ Ilta hämärtyy Venetsiassa - kanavat ihastuttivat myös hämärän sävyissä. Ja taas niitä suloisia pyykkejä, tässä Buranon karkkivärimaailmasta nähtynä!

IMG_3226

♥ Ja niitä hauskoja gondoleita, kaupungin symboleita.

IMG_3082 - Versio 2

♥ San Marcon aukiolla (jonka nimi voisi olla myös pulujen aukio niiden lukumäärän perusteella, haha). Äitini uusi hellehattu oli muuten hyvä katuostos, sillä sää oli koko matkan ajan polttavan kuuma! Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta hullun lailla, koko ajan oli hiki pinnassa ja varjossakin yli 30 astetta. Perrrrfect!

IMG_3360 - Versio 2

♥ Pitsiä ja väriä - niistä Burano tunnetaan.

IMG_3436 - Versio 2

♥ Hotellimme kattoterassin tiilikattomeri - ympärillä oli punatiilikattoja silmänkantamattomiin. Kiva paikka ja kaunis näköala aivan kattojen tasalla! Siellä oli kyllä ihana lepäillä kävelyn lomassa. 

IMG_3378 - Versio 2

♥ Murano on tunnettu sen lasista. Siksi ostin sieltä ihanan sormuksen lasikivellä, joka on aitoa Muranon lasia! Paikka itsessään on kuin mini-Venetsia omalla Canal Grandellaan.
huokaustensiltakollaasi
♥ Huokausten silta ja sininen hetki.

IMG_2974 - Versio 2

♥ Käytiin ensimmäisenä iltana illallisella kuuluisassa Danielissa. Laaja panoraamanäköala Canal Grandelle loi kauniit puitteet auringonlaskun pastellisävyille.

IMG_3377 - Versio 2

♥ Buranossa. Vikan päivän Murano-Burano-Torcello -saariretki oli kyllä tosi kiva - oon niin iloinen, että mentiin siihen!
omakanavakollaasi
♥ Kotikanavamme hotellihuoneen ikkunasta. Vastapäisellä seinällä luki sopivasti numero 2507 eli syntymäpäivämme, heh! Toisessa kuvassa ollaan jo mainitsemallani illallisella Danielin kattoterassilla.

IMG_3114 - Versio 2

♥ Tokana päivänä mentiin suositulle (ja "pakolliselle", kun kerran Venetsiassa ollaan!) gondoliajelulle. Sekin on nyt siis koettu, check! Puolen tunnin veneily pikkukanavilta söpöjen siltojen ali Canal Grandelle ja sieltä takaisin lähtöpaikkaan oli hauska kokemus. Vähän se gondolieerikin siinä vislaili ja lauleskeli.

IMG_3355

♥ Buranossa teki mieli ottaa kuva jokaikisestä talosta - niin ihania ne olivat!

IMG_3367

♥ Ja vielä Buranoa. Paikka oli kuin sadusta, oikea leikkikaupunki! Osallistuttiin tosiaan yhtenä päivänä Murano-Burano-Torcello -retkelle, joka kiersi kaikki saaret läpi veneellä. Saarilla aikaa oli aina lähes tunnin verran. Burano oli ehdottomasti mun lemppari!

IMG_2931 - Versio 2

♥ Ja taas kuva Danielin kattoterassilta. Illallispaikka oli kyllä ihan mielettömän upea.

Semmoinen kesälomareissu. Oli tosi kiva nähdä Venetsia, paikka yllätti kyllä positiivisesti ja oli vieläkin kauniimpi kuin aattelin. Ja vaikkei Venetsiassa oikeastaan ole mitään yksittäisiä nähtävyyksiä, niitä ei kaipaakaan, sillä koko paikka on itse nähtävyys! Sen takia se onkin niin ihana. Mutta tää kolme päivää oli just eikä melkein sopiva aika, ei yhtään enempää tarttisi eikä yhtään ollut liian vähänkään.

Vielä on luvassa kaksin verroin tän verran matkakuvia kertomusten/vinkkien/höpötysten kanssa, joten älkää karatko! ;-)

4 kommenttia

 1. Apua, nyt alko kyllä tehdä mieli matkustaa Venetsiaan! :D En tiedä uskallanko lukea loppuja postauksia, kun kuume vaan kasvaa.. ;D Ihania kuvia joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kannattaa kannattaa - ties vaikka saat hyödyllisiä vinkkejä tulevaan Venetsian matkaasi! ;-) Mutta voi kiitos ihanainen! ♥

   Poista
 2. Vautsi mitä upeita kuvia! Mullakin matkakuume kyllä vaan kasvaa näitä katellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon! :-) ♥ Ja heh, niinhän siinä tuppaa aina käymään kun matkakuvia kattelee..

   Poista

Piristä mun päivää :-)