30.9.2015

ILTAPÄIVÄTEELLÄ

Mulla on nyt kolme vapaapäivää. Tai oikeastaan eivät ne täysin vapaita ole, aika täyteenhän mä oon ne buukannut, mutta ainakaan kouluhommat eivät pääse häiritsemään. Koeviikko on nimittäin mun osalta ohi ja uusi jakso alkaa vasta perjantaina.

Eilen kävin äitini kanssa Salutorgetissa iltapäiväteellä Kauppatorin kupeessa. Oltiin nähty houkuttelevia kuvia tästä Afternoon Tea -tarjoilusta, joten pakkohan se nyt oli vihdoin käydä testaamassa. Pieni herkkuhetki kauniisti tarjoiltuna oli juuri sellaista, mitä kaipasin!

IMG_3844

Englantilaisille perinteiseen tapaan tarjolla oli teetä, skonsseja ja sormivoileipiä itsetehtyjen marmeladien ja pikkumakeisten kera. Lisäksi otimme alkuun lasilliset kuohuvaa ja teeksi valitsimme kannullisen Valkoista Dynastiaa.

IMG_3848

Tarjoiluastian alimmasta kerroksesta löytyivät suolaiset: Toast Skagen, kurkku-tuorejuustoleipä, suolainen tuulihattu, Gudbrandsdalen-juustoquiche ja savustettu kalkkuna-piparjuurileipä.

Toisessa kerroksessa oli kaksi paria pehmeitä skonsseja molemmille, joiden päälle kuului ammentaa kotitekoista vadelmahilloa, Lemon curdia tai vaniljakermaa. Lisäksi vierestä löytyi pala Yorkshire-hedelmäkakkua ja keksi.

IMG_3845

Ylimpänä olivat makeiset - iltapäiväteen huipennus. Marmeladin mauksi äitini epäili mustaherukkaa, vihreä kuutio puolestaan oli hauskan vaahtokarkkimainen ja raikas. Tryffelisuklaa oli ihanan tuhtia, täyttä suklaata. Viimeisenä vedimme ihan älyttömän herkulliset macaronsit mustikkatäytteellä. Tältä macaronsien kuuluukin maistua, namskis!!

IMG_3850

IMG_3849

Olipa maukas kokonaisuus. Ja seura siitä vasta ihanan tekikin. Suosittelen kyllä käymistä! Onhan toi nimittäin aika herkullinen luksushetki, jossa pääsee hieman arjen yläpuolelle.

2 kommenttia

  1. Vitsi en tiennytkään että tällaisia perinteisiä iltapäiväteehetkiä järjestetään Suomessakin! Täytyy varmaan käydä joskus testaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kiva idea tuo teehetki! :-) ♥

      Poista

Piristä mun päivää :-)