23.10.2015

BRYSSEL OSA 1/3

Heissan! Viime sunnuntaina kotiuduttiin siis myöhään illalla Brysselistä. Nämä kolme lomapäivää olivat melkoisen tapahtumarikkaita, joten yhden lisäpäivän olisin mieluusti kelpuuttanut mukaan - sellaisen spontaanin ilman erityisiä suunnitelmia. Tai ehkä syy oli vain ja ainoastaan se, etten millään olisi jaksanut seuraavana aamuna palata taas arjen stressaavaan syliin...

Tässä ensimmäisiä fiiliksiä reissustamme!

IMG_3913

♥ Menomatkalla meitä odotti iloinen yllätys, kun lentokoneemme oli upouusi, pari viikkoa sitten käyttöön otettu Airbus A350-900. Matkustamohenkilökuntakin taisi olla koulutuksessa, kun monet heistä sanoivat olevansa ekaa kertaa kyseisessä koneessa. Kuvassa koneen siipi häikäisevän kauniissa auringonnousussa.
atomiumkollaasi
♥ Sunnuntaina mentiin katsomaan kuvassa näkyvää Atomium-monumenttia sekä Mini-Eurooppaa. Edellisenä päivänä oltiin puolestaan tehty päiväreissu läheiseen kaupunkiin Gentiin, jonka historiallinen keskusta on täynnä vanhoja keskiaikaisia taloja ja linnoja. Tämä kuva on otettu Belfortin kellotapulista.

IMG_4520

♥ Tässä ollaan juuri oltu atomin sisällä ja nyt matka kohti Eurooppaa in a nutshell! ;-) Harmi vaan, että Suomen pienoismalli Olavinlinna oli korjauksessa ja siis muovikuvun alla. Nappia painamalla saimme kuitenkin Maamme-laulun melodian soimaan, hihhei! (luulisi muuten jonkun muun olevan parempi ja mieleenpainuvampi Suomesta kuin Olavinlinna... kohteen pitäisi olla jokin omaperäisempi, joka herättäisi kiinnostuksen tulla tänne!)

IMG_4065

♥ Perjantaina käveltiin katsomaan Europarlamentti ja komission rakennus. Oli mielestäni hieman tylsä paikka, talotkin aika mitäänsanomattomia, mutta nyt on nekin nähty.

IMG_4088

♥ Belgialaiset vohvelit ovat kuuluisia - ne ovat isompia ja paksumpia kuin normaalit vohvelit. Tämä yksilö maksoi vain euron ja makuna toimi biscuit cream. Ja voi nam mikä ihana tuoksu herkullisista vohvelibaareista lähtikään!
IMG_4036

♥ Kuninkaanlinnan edustaa.
pienoismalliaukiokollaasi
♥ Mini-Euroopasta löytyi tän matkan uusi tuttavuus Grand-Place sekä juuri edellisenä päivänä vierailun kohteena ollut Gent pienoiskoossa. Aurinko paistoi ja oli suht lämminkin, joten paikkaa oli mukava kierrellä. Toisessa kuvassa hento mutta kaunis ruska, joka verhosi Brysseliä ja Gentiä.

IMG_4260

♥ Syksyn kauniita värejä Gentin kanavan varrella.
brysselpubikollaasi
♥ Belfortin kellotornista pääsi alas kapeita portaita pitkin. Toisessa kuvassa belgialaisen olutpaikan hauskaa tunnelmaa.

Unknown

♥ Atomiumissa mentiin aluksi näyttely-tourille, jossa kuljettiin rullaportaita pitkin atomipallosta toiseen. Yksi näyttely näytti muiden eläinten tapaa nähdä maailmaa; tämä kuva havainnollistaa hyönteisten tapaa, mutta lisäksi löytyi esimerkiksi kalansilmä ja koiran näkeminen videoiden muodossa. Oli aika hauska itse asiassa!
brysselmaailmanpyöräkollaasi
♥ Kaupungintalon torni iltavalaistuksessa ja Roue de Paris -maailmanpyörä. Näin sen jo matkamme alussa yhden tien päässä ja päätin, että tullaan joku ilta katsomaan sitä. Ei siis menty itse pyörän pyöriteltäväksi, mutta näytti se kyllä kovin nätiltä tummaa yötaivasta vasten.

IMG_4191

♥ Lähikaupunki Gent oli kaunis ja tunnelmallinen vanhoine linnoineen ja rakennuksineen. Joidenkin talojen koristelu oli ihan mieletöntä!
sydänlukkokollaasi
♥ Äitini sanoin: rakkautta on mennä kotiin tästä ovesta. Nähtiin nimittäin tämmöinen lukko Gentissä ja voi mikä suloisuuden multihuipentuma se onkaan! Toisessa kuvassa seisoskelen Atomiumin alla. Olin ottanut lämpimän pörrötakkini mukaan matkalle, sillä ilma oli hieman viileähkö. Ja onneksi otin, sillä tolla takilla oli just hyvä! Ilmat olivat matkan ajan ihan ok eikä pieni perjantai-illan sade haitannut yhtään.

idIMG_4456

♥ Brysselin symboli. Atomium on siis rauta-atomeja esittävä rakennelma, jossa on yhdeksän atomia ja niitä yhdistävät sidokset raudalle ominaisessa kolmiulotteisessa muodossa. Ylimmässä rauta-atomissa on panoraamanäkymä ja ravintola, jossa itsekin otimme juomat ihanalla näköalalla. Oli hauska istua siinä ja ajatella, että oltiin ylhäällä atomipallossa. Tämä kuva otettu keskusatomista.

Semmoinen syyslomareissu. Oli kyllä kiva saada uusi maa maailmanmatkailurekisteriin ja nähdä tunnettu Bryssel. Kaupunkina se ei kyllä ollut mikään kovin kaunis tai ihmeellinen, vaan päiväreissu Gentiin ja Mini-Eurooppa olivat matkamme kohokohdat.

Uudet kokemukset, maisemat ja matkat ovat vaan aina niin ihania. Niitä alkaa kaipaamaan uudelleen jo heti kotimatkalla lentokoneessa, haha... Leppoisaa viikonloppua teille ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä mun päivää :-)