28.10.2015

BRYSSEL OSA 2/3

Iltaa iltaa! Olettehan jo nähneet viime postauksen ja ottaneet osaa ainakin yhden kysymyksen verran? ;-) Muistakaahan, että vastauspostauksesta tulee kivaa luettavaa vain ja ainoastaan silloin, jos olette kysyneet teitä itseänne kiinnostavia kysymyksiä. Eli käy ihmeessä heittämässä mukaan omasi, niin opit tuntemaan tätä höpsöä bloggaajaa edes hieman paremmin! Toisaalta netin välityksellä on kovin vaikea luoda kenestäkään minkäänlaista kuvaa - ja jos sellaisen luo, menee se yleensä ihan metsään...

Mutta nyt toista osaa syyslomamatkasta, olkaas hyvät!

IMG_3946

♥ Kullattu ja kukilla koristeltu Grand-Place.
sarjakuvaseinäkollaasi
♥ Pirteää Mini-Eurooppaa ja belgialaista katutaidetta. Belgia onkin jollakin tapaa tunnettu sarjakuvista.

IMG_4470

♥ Ylhäällä rautamolekyylissä. Peilaavat metallipallot ja hento ruska näyttivät kivalta yhdistelmältä.

IMG_4463

♥ Näyttely-tour Atomiumissa päättyi pimeään välkähtelevillä valoilla varustettuun rullaporraskäytävään, joka johdatti meidät metallisidosta pitkin atomipallosta toiseen.
olutkollaasi
♥ Belgialaista olutta ja Grand-Place iltavalaistuksessa. Valot heijastuivat märistä mukulakivistä kauniisti kuviin.

IMG_4200

♥ Tässä ollaan Gentin tunnelmallisessa pubissa, joka oli hauska pieni kulmarakennus ja jonka pienellä parvella vietettiin hetki kävelyn lomassa. Itse otin kaakaon, joka oli aikamoinen DIY-herkku: mukissa oli kuumaa maitoa, vieressä suklaanappeja pienessä kulhossa ja tehtävänä oli itse sekoittaa suklaa maitoon, lisätä sokeria sekä kaataa kermavaahto päälle. Sitten nautin kyseisen herkkukaakaon makoisan keksin kera. Namskis!

IMG_4473

♥ Atomium ja Mini-Eurooppa sijaitsevat ihan vierekkäin - tässä ihana Mini-Eurooppa Atomiumista nähtynä! Näyttääpä se hauskalta, kuin pieni lelukaupunki. Kaikista EU:n maista oli siellä ainakin yksi kohde 1/25-skaalalla eli kaikki olivat samoissa mittasuhteissa. Oli vesialueita, veneitä, linnoja, lentokenttä, vuoria, aukioita... Pienet ihmisnuket ja miniautot olivat hauska lisä. Puina oli ihanasti pieniä puuntaimia. Varsinkin tutut matkakohteet olivat kivaa katseltavaa!

IMG_4217

♥ Luonnon vihreyttä Gentissä.

IMG_4048

♥ Matkalla Europarlamenttiin nähtiin hauska talo.
suklaahanakollaasi
♥ Hôtel de Ville keskusaukiolla. Käytiin muuten ekana päivänä suklaamuseossa, sillä Musée du cacao et du chocolat kuulosti aika herkulliselta. Se ei ollut ihan sellainen kuin ajateltiin, mutta mentiin kuitenkin. Ihmeellisintä koko paikassa oli se, kuinka paljon siellä oli ihmisiä!! :-D Kaikkia höynäytetty, haha... Mutta kuten sanoin, suklaamuseo kuulostaa kivalta ja olisihan se harmittanut, jos ei oltaisi menty. Olisi jäänyt kalvamaan, että mitä jos se olisikin ollut ihan mahtava ja ihana. Noh, ei ollut, mutta huvittava kokemus kumminkin! Tämä kuva on otettu museon suklaahanasta, johon sai dipata keksejä. Paikan suuri nähtävyys, haha...

IMG_4613 (1)

♥ Mini-Euroopassa oli mielenkiintoista nähdä paikkoja, joissa oli lähiaikoina ollut. Esimerkiksi kuvan San Marcon aukio (hieman upoksissa olevien gondolien kera, heh..) oli tuttu paikka heinäkuun Venetsian matkalta. Slovenian kohde oli puolestaan Ljubljanan keskusaukio kolmoissillalla, jossa oltiin tasan vuosi sitten syyslomamatkalla. Eli kuten nopeasti lopussa vieraskirjaan kirjoitimme: "It was wonderful to see Europe in a nutshell!"

IMG_4274

♥ Joutsenpari Gentin kanavassa.
IMG_4016

♥ Hotellimme sijaitsi tämän näköisessä vanhassakaupungissa. Tien nimi oli ihana: Rue du vieux marché aux grains.

IMG_4266

♥ Gentissä oli yhdessä kohtaa kenkiä roikkumassa keskellä katua, heh. Osa maisemista oli muuten ihan Amsterdamin tyyppistä: korkeita ja kapeita taloja, kanavia, siltoja sekä paljon pyöriä.

Mun piti muuten toteuttaa mussels in Brussels eli maistaa simpukoista ja ranskiksista koostuvaa annosta nimeltä Moules-Frites, mutta jotenkin se jäi nyt kokematta. Mutta ei se mitään, sillä sain taivaallista belgialaista suklaata ja suussa sulavia vohveleita. Ja belgialaista olutta, vaikken niin oluesta tykkääkään. Niissä on nimittäin jo belgialaista kerrakseen!

Ei tullut muuten shoppailtua ollenkaan koko reissun aikana - enkä sitä olisi kaivannutkaan. Jotenkin ei tehnyt mieli ostaa mitään, joten hyvä vaan ettei uhrattu sille aikaa. Nykyään taidankin ostaa vaatteita vain pari kolme kertaa vuodessa, jos tähän ja viime vuoteen on katsominen. Ja hyvä niin!

Viimeisen postauksen saatte varmaan ensi viikon alussa, joten olkaa kuulolla! ;-)

Ensimmäiseen osaan pääsette tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä mun päivää :-)