11.10.2015

MUSTIKKAMARMOROITU JUUSTOKAKKU

Viime viikon lauantaina ystäväperhe oli meillä viettämässä iltaa. Tällainen syyskakku päätyi kahvipöytään!

IMG_3886

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Pohja:
½ pkt (400 g) Digestive-keksejä
75 g voita 

Täyte:
2 prk (250 g) vaniljanmakuista maitorahkaa
1 rs (180 g) vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria 
3 kananmunaa 
½ dl maissitärkkelysjauhoja 
2 tl vaniljasokeria 
2 rkl puristetun sitruunan mehua 

Pinta:
mustikkahilloa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. 
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaihtoehtoisesti voit laittaa reunoille myös leivinpaperisuikaleet. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan.
5. Lusikoi mustikkasose samansuuntaisiksi paksuiksi viivoiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: vedä veitsellä raitoja kakun pinnalle kohtisuoraan viivoihin nähden, jotta viivat levittyvät hieman.
6. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Anna jäähtyä niin kauan, ettei vuoka tunnu enää kuumalta. 
7. Jos et ole käyttänyt leivinpaperisuikaleita reunoilla, irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä - mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakun pinta ei halkea jäähtymisen aikana. 
8. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten vasta jääkaappiin.
9. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. 
10. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

IMG_3903

Vinkki! Mustikkahillon sijaan mustikkasoseen voi tehdä myös itse. Käytä sulatettuja pakastemustikoita ja sokeria. Soseuta ne sauvasekoittimella. (1 dl mustikoita ja ¾ rkl sokeria)

Huom! Uunissa paistettava juustokakku halkeaa helposti. Halkeamien syntyä voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakkua hitaasti ja vaiheittain. Noudata siis tarkasti jäähtymiseen liittyviä ohjeita, mikäli haluat kauniin ja ehjän kakun.

Resepti: K-ruoka.fi + oma sovellus

IMG_3901

Sisältä kakku oli vaaleampaa, juuri oikeanlaista mehevää New Yorkin juustokakkua. Iso namskis! Herkullisen maun lisäksi tää oli myös kivaa vaihtelua, sillä teen lähes aina vain kylmässä hyytyviä liivatejuustokakkuja, joita ei siis paisteta uunissa. Kaiken kaikkiaan uunista saatiin ulos hauska syksyinen marmorikuvioitu kakku ihanalla ja raikkaalla mustikkatwistillä!

Jälleen kerran on muuten Indiedays Blog Awardsien aika ja Kiss the rain on ehdolla Lifie-sarjassa! Tästä tai sivupalkin kuvasta pääset äänestysisivulle, josta löydät blogini rullaamalla alaspäin sekä kaikki muut ehdokkaat, myös ne Suomen suosituimmat blogit. Vaikkei mulla mitään kummoisia mahdollisuuksia tässä olekaan, onhan se aivan mahtavaa olla mukana - ja kiitos siitä kuuluu vain ja ainoastaan Teille! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä mun päivää :-)