4.11.2015

BRYSSEL OSA 3/3

Heipsan ihanat! Ensiksi vähän hämmästelyä. Mulle ei nimittäin ole tullut yhtäkään kommenttia tänne blogiin melkein kuukauteen, ei edes kysymyspostaukseen (!!!), joten onkohan tässä mun Bloggerissa jokin häikkä? Tai sitten te kaikki olette tulleet samana päivänä laiskoiksi, heheh... ei mutta oikeesti, hieman hämmästyttää. Tiedän kyllä, että blogimaailmassa kommentointi on vähentynyt hurjasti - itsekin olin ennen varsinainen kommenttiseppo, joka kommentoi melkein mihin vaan milloin vaan - mutta mä toivoisin kuitenkin kovasti, että jaksaisitte edes joskus kirjoittaa ajatuksianne postauksistani. Nyt kuukauden aikana musta on nimittäin tuntunut, että kirjottelen tätä blogia aivan tyhjälle joukolle... ja se on vähän kurjaa, kun käytän tähän aika paljon aikaa. Kommentit ovat kuitenkin ne, jotka kannustavat bloggaajaa jatkamaan ja kehittymään - joko kehujen tai parannusehdotusten muodossa :-)

Tänään on viimeinen mahdollisuus ottaa osaa kysymyspostaukseen, mutta enhän mä nyt voi väsätä sitä kun ei kerran kysymyksiä ole tullut, heh. Täytyy ehkä vähän pidentää tota aikarajaa... ehkä mahdollinen kommentointiongelma lähtisi toimimaan siinä ajassa.

Tässä kuitenkin viimeistä osaa Brysselistä, var så goda!

IMG_4519

♥ Metallinhohtoa syysauringossa. Aurinko tekee kyllä kuville ihmeitä!
genttornikollaasi
♥ Kanavamaisemaa Gentissä. Ja kuten viime matkapostauksessa huomasitte, Atomiumista oli upea näkymä alas Mini-Eurooppaan, mutta itse asiassa maisema oli ihana toiseenkin suuntaan: Brysselin symboli näkyi kauniisti taustalla aurinkoista Mini-Eurooppaa kierrellessä.

IMG_4263

♥ Rakkautta Gentissä.
mannekenpiskollaasi
♥ Brysselin yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Manneken Pis -patsas, joka ekalla kerralla oli puettu viininpunaiseen kaapuun. Sunnuntaina puolestaan aurinko paistoi ja Manneken Pis ei ollut enää mörkömäinen vaan kesävaatteissa pissaava lippalakkipäinen pikkupoika. Oli hauska nähdä patsas kahdessa eri asussa - en ollut edes ajatellutkaan, että asu ehtisi kahden päivän aikana vaihtua!

IMG_4213

♥ Gravensteenin keskiaikainen linna Gentissä.

IMG_3924

♥ Joka puolella oli ihania herkkupuoteja. Varsinkin suklaata ja vohveleita myytiin joka kadunkulmassa!
belfortissakollaasi
♥ Belfortin kellotapuli oli ylhäältä hassu: vain kapea käytävä tornin ympäri. Ja pakko muuten mainita belgialaisten autohurjastelusta: matkan alussa ja lopussa saatiin molemmilla kerroilla hullut aggressiiviset hurjastelijataksikuskit, hui kamala! Belgiassa onkin kuulemma eniten liikenneonnettomuuksia Euroopassa väkilukuun suhteutettuna. Näiden kahden taksikuskin jälkeen voin kyllä allekirjoittaa tämän väitteen...

IMG_3975

♥ Belgialaisella oluella. Ihan Manneken Pis -patsaan vieressä sijaitseva Taverne Manneken Pis -olutpaikka oli hauskan tunnelmallinen: lempeä valaistus, takka ja iloista puheensorinaa. Belgialaista olutta on kuulemma noin 500 eri tyyppiä!

IMG_4515

♥ Atomiumin alla. Sunnuntaina aurinkokin pilkisteli pilvien välistä ja ilma oli selkeästi lämpimämpi. Näkyi jopa sinistä taivasta, hihhei! Valittiin siis hyvä päivä Atomium ja Mini-Eurooppa -reissulle. Ne oli kiva nähdä.
IMG_4298

♥ Belfortin kellotornissa Gentissä. Matkalla ylös nähtiin semmoinen pyörivä kellorumpu, joka synnytti nystyillään koko kaupungissa kuuluvan musiikin - kuin iso soittorasia! Gentissä muuten jokainen katulamppu on yhteydessä synnytyssairaalaan: aina kun valo välkähtää hitaasti, lapsi on syntynyt Gentiin. Aika kaunista.
IMG_3941

♥ Kultakoristelluilla taloilla ympäröity Grand-Place oli kyllä nätti.

IMG_4166

♥ Hienoja torneja oli sekä Gentissä että Brysselissä.

IMG_4113

♥ Raatihuone iltavalaistuksessa.

IMG_4281

♥ Lämmöllä muistaen ja ikävöiden sytytettiin kynttilä Gentin kirkossa kahdelle hienolle ihmiselle, jotka poistuivat luotamme vähän aikaa sitten.

IMG_4649

♥ Auringonnousu aloitti matkan ja auringonlasku päätti sen hiljalleen. Pimeä iltavalojen valaisema Bryssel sekä kaistale auringon värjäämää oranssia taivasta tumman pilviverhon alla näkyivät koneesta häkellyttävän kauniisti.

Nää perheen yhteiset syyslomamatkat ovat kyllä olleet kiva perinne, mutta tää taisi olla nyt tämmöisenä viimeinen. Ei sitä vielä osaa käsittää, mutta vähän haikea ajatus. Oon kovin kovin kiitollinen näistä.

Ensimmäiseen osaan pääsette tästä ja toiseen tästä

2 kommenttia

 1. Voi miten ihania kuvia! Mä oon aina halunnut käydä Brysselissä, en tiedä miks :D Mä oon samaa mieltä, että kommentointi on ehdottomasti vähentynyt blogeissa ja se on harmi. Bloggaajat tietävät kyllä, että postauksien eteen näkee vaivaa kuvissa, tekstissä ja niiden sommittelussa, mutta muut eivät ehkä sitä näe. Varsinkin kun blogger meinaa temppuilla välillä, niin silmät meinaa lentää päästä haha. Jään seurailemaan sun kivaa blogia:) Ihanaa päivää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, ei tässä kommentoimisessa taida mitään häikkää olla, kun sunkin kommentti ilmestyi saman tien odottamaan julkaisemista... laiskuutta se siis vaan on, pöh! *nolo emoji tähän*

   Mutta iso kiitos sulle ihana Rosa, kun kommentoit! ♥ Mustakin oli tosi kiva nähdä Bryssel, kun siitä mediassa niin paljon puhutaan - vaikkei kyseinen kaupunki kyllä kovin ihmeellinen ollut. Mutta nyt on sekin nähty, hihhei!

   Jep, emmekä me ole todellakaan ainoita, jotka ajattelevat tällä tavoin. Blogini alkuaikoina muistan kommentoimisen olleen todella aktiivista, ja itsekin kommentoin ahkerasti lähes jokaiseen vastaantulevaan blogiin. Nykyään en taas kommentoi oikeastaan ikinä. Pitäisi kyllä, sillä bloggaajana tiedän, että lukijoiden ajatuksia tarvitaan ja kaivataan. Oon siis täysin samaa mieltä sun kanssa.

   Oivoi, aivan ihana kuulla, että kiinnostuit blogistani! Tervetuloa mukaan seurailemaan ja ihanaa keskiviikkoiltaa sekä loppuviikkoa myös sulle! :-)

   Poista

Piristä mun päivää :-)