16.11.2015

VASTAUKSIA

BLOGGAAMINEN

Milloin aloitit bloggaamisen? Miksi? Syyskuussa 2011. Muutamat olivat ehdottaneet, että voisin alkaa pitämään muotiblogia, ja niinpä sitten kiinnostuin asiasta. Tosin blogini ei kyllä koskaan ole ollut pelkästään muotiblogi, mutta siitä se kuitenkin lähti... En tuolloin seurannut kuin yhtä ainoaa blogia, joten yllätyin kamalasti, kun huomasin, miten paljon maailmassa oli ja on edelleen blogeja! *nolo emoji tähän* Mutta tärkeimpinä taustatekijöinä olivat kuitenkin ne tosiasiat, että tykkäsin kirjoittaa, olin kiinnostunut valokuvauksesta, muoti kiehtoi ja ennen kaikkea halusin antaa iloa muille.

Mikä saa sinut jatkamaan bloggaamista edelleen? Vastaus on yksinkertainen: olen blogiini tyytyväinen ja tykkään sen pitämisestä - ja niin sen kuuluisi jokaisella bloggaajalla ollakin! Tämä on minulle rakas harrastus, ja kuten harrastuksessa aina, siinä kehittyy koko ajan. Olenkin blogini myötä kehittynyt valtavasti kuvaajana, ja minulla sanotaan olevan silmää kauneudelle. Ihanat kehut kannustavat jatkamaan, sillä eihän kukaan tyhjälle joukolle jaksaisi kirjoitella ja uhrata niin paljon aikaa aivan turhaan - laatu nimittäin vaatii sitä enemmän kuin arvaattekaan. Lukijoiden ajatuksia siis tarvitaan ja kaivataan. Yksinkertaisesti blogini tavoite on kuitenkin vain antaa lukijoille auringonpaistetta jokaikiseen päivään, mistä haluan pitää kiinni :-)

Onko sulla jotain ehdottomia suosikkiblogeja? Miksi juuri ne? En ole pitkään aikaan lukenut blogeja säännöllisesti, joten en valitettavasti osaa sanoa. Menen lähinnä "tuo postaus näyttää kiinnostavalta" -linjalla, jos silläkään.

HENKILÖKOHTAISET

Oot aina niin pirtsakka, kerro muutama asia, joka saa sut erityisen hyvälle tuulelle. Oi ihana kuulla, kiitti! Hyvä ruoka ja herkut, matkustaminen, auringonlaskut ja aurinko ylipäätään, kesä ja lämpö, iloiset naurut, hymyt, halaukset, kehut, ihanat hetket rakkaiden ihmisten seurassa... tuliko muutama, heh ;-)

Mikä saa sut piristymään huononakin päivänä? Hymyt, kehut, ihanat sanat ja halaukset piristävät kyllä aina. Päivästä riippuen hyvän olon voivat tuoda myös hyvä ruoka, ulkoilu ja aurinko.

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa ison summan rahaa? Ostaisin varmaan itselleni oman asunnon Helsingin keskustasta, kävisin jollakin ihanalla matkalla rakkaiden ihmisten kanssa, hemmottelisin itseäni vielä vähän lisää ja suurimman osan laittaisin vaan säästöön elämän varalle. Omalle perheelle tarjoaisin myös hienon matkan ja jotain muuta luksusta kiitokseksi siitä, että olen saanut elää rakkaat 18 vuotta heidän kanssaan.

Mitä hiusväriä et haluaisi kokeilla päähäsi? Omien hiusteni kanssa haluan pysyä luonnollisena eli toisin sanoen epäluonnollisia värejä en ehkä kelpuuttaisi päähäni.

IMG_3789

VAPAA-AIKA JA MATKUSTAMINEN

Mitä teet yleensä vapaa-ajallasi? Muokkailen kuvia ja kirjoitan postauksia, teen läksyjä ja muita koulujuttuja, katson tv-sarjoja, ulkoilen, käyn bodyssa ja näen kavereita. Niitä nyt ainakin.

Luetko paljon? Nyt lukioaikana en ole jotenkin löytänyt aikaa vapaalle lukemiselle, joten se on jäänyt pelkästään löhörantalomien varaan. Haluaisin kyllä, sillä rakastan lukemista ja nuorempana luin aika paljonkin. Kirjoja voi lukea monesta eri syystä, mutta yksi asia on varma: lukemisessa ei ole huonoja puolia. On se sitten viihdettä, historiallisten tapahtumien kuvailua tai tulevaisuudenvisioita, kirjallisuus antaa ihmiselle paljon. Ja mikä onkaan ihanampaa kuin mennä lämpimän peiton alle, vetää villasukat jalkaan ja uppoutua hyvän kirjan lumoavaan maailmaan...

Keräiletkö jotain? Keräilen Marimekon astiastosta tulevaisuuden kotiini. Otan myös matkoilta talteen pääsyliput käymistämme kohteista ja liimaan ne matkapäiväkirjaani muistoksi.

Pidätkö festareista? Aiotko ensi kesänä suunnata joillekin festareille? En ole itse asiassa ikinä ollut festareilla, joten en osaa sanoa. Täytyy kyllä joku kesä mennä testaamaan - saa nähä, olisko jo ensi kesänä!

Miten sulla on varaa matkustella muutaman kuukauden välein hienoihin paikkoihin? Matkani ovat olleet perhematkoja, joten en itse maksa niitä, vaan vanhempani maksavat ne hyvin ansaitsemistaan rahoista. Minulla itselläni ei siis tietenkään ole matkoihimme varaa, sillä asun vielä kotona, en käy lukion ohella töissä ja olen vasta 18-vuotias. Mutta sitten kun muutan pois kotoa ja joudun elättämään itseni ja maksamaan omat menoni, muuttuu reissaamiseni täysin enkä tietenkään voi matkustaa näillä aikaväleillä ja budjeteilla. Oikeastaan ei niitä tällaisia perhematkoja enää kovin montaa ole jäljellä...

Miten matkustelu vaikuttaa sun koulunkäyntiin? Ei se vaikuta, sillä olemme nyt tänäkin vuonna olleet matkalla vain koululomien aikana. En siis ole ollut yhtäkään koulupäivää poissa matkustelun takia, sillä äitini ei halua meidän olevan poissa koulusta - varsinkaan näin abivuotena. Enkä tietysti itsekään sitä halua, kun tarpeeksi töitä riittää muutenkin...

Miltä matkustelu ympäri Eurooppaa/maailmaa tuntuu? Kyllä se aivan uskomattomalta tuntuu, mutta en ikinä oikeastaan puhu matkustelusta kenellekään jos kukaan ei varta vasten halua itse tietää. Matkustelusta on tullut oma arvoni, jota rakastan. Olen siis vanhemmilleni todella kiitollinen, että he ovat vieneet minua uusiin paikkoihin näkemään maailmaa ja erilaisia kulttuureja.

Onko jokin sellainen maa, minne et haluaisi matkustaa? Kuten äsken mainitsin, haluan nähdä mahdollisimman paljon maailmaa ja erilaisia kulttuureja, joten sinänsä sellaista maata ei olekaan. Mutta toki en nyt menisi keskelle sotatannerta tai muuta ympäristöllistä tai yhteiskunnallista kriisiä, joten se tietysti voi karsia pois joitakin maita ainakin tällä hetkellä.
viljakollaasi
OPISKELU JA TULEVAISUUS

Mitkä aineet aiot kirjoittaa? Syksyllä kirjoitin englannin, äidinkielen ja biologian, ja nyt keväällä aion kirjoittaa pitkän matikan, fysiikan ja ruotsin.

Oliko lukio mielestäsi oikea ratkaisu sinulle? En ollut ikinä edes ajatellut mitään muuta vaihtoehtoa, sillä molemmat vanhempani ovat käyneet lukion ja jatkaneet sitten opiskelua yliopistossa. Mutta kyllä se muutenkin oli hyvä ratkaisu, sillä haluamaani ammattiin ei pääsisi ilman kunnon koulutusta.

Onko sulla jotain suunnitelmia lukion jälkeen? Hammaslääkis on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa, mutta mitä lähemmäs pääsykoekevättä mennään, sitä enemmän alan epäröidä. Haluaisin päästä heti ekalla kerralla sisään ja aloittaa syksyllä opiskelut Helsingin yliopistossa.

LEMPPARIT

Lempikirja? Yksi tärkeä lukemani kirja on Huone. Olin aiemmin kuullut tapauksista, joissa ihmisiä on pidetty vangittuina yhteen ainoaan huoneeseen vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Tämä kyseinen kirja kertoo tarinan 5-vuotiaasta pojan näkökulmasta, joka on syntynyt tällaisessa tilanteessa, asuen Huoneessa äitinsä kanssa. Huone on hänelle koti, äidille seitsemän vuotta kestänyt vankila. Kirjan aihe on vakava mutta erittäin kiinnostava - ei mitään sellaista, jota olin aiemmin lukenut! Tarina on niin uskomattoman rehellinen ja vangitseva, ja se näyttää, että rakkaus voi syntyä ja kasvaa jopa kamalimmissa paikoissa. Maailma todellakin näyttää erilaiselta tämän kirjan luettuani. Muita lempparikirjojani ovat Himoshoppaajat ja Harry Potterit, kun taas kirjailijoina peukutan erityisesti Sophie Kinsellaa ja Camilla Läckbergiä.

Lempibändi tai -artisti? Miksi juuri se? Ei mulla ole mitään tiettyä lempparia, lähinnä tykkään vain irrallisista kappaleista. Yleisesti lempimusiikkini on rauhallista ja kaunista. Erityisesti monet 80-luvun biisit ovat ihania.

Lempikouluaine? Ehkäpä biologia.

Lempileivontaohje? Jaa-a, tämmöisenä herkkusuuna en kyllä vain yhtä lempparia osaa sanoa... Mutta alan olla jo hieman joulufiiliksissä, joten tämä ihana kakku tuli ainakin mieleeni. Kaunis idea ja täydellisiä joulun makuja! Ja iki-ihanaa banoffeeta ei saa unohtaa; olisi synti olla mainitsematta sen taivaallista kinuskia...

Lempinettisivustosi? Miksi? Ei mulla oikein ole mitään suosikkinettisivustoa. Mutta sanotaan Blogger, joka mahdollistaa tän blogin kirjoittamisen :-D

Lempijouluherkkusi/-ruokasi? Joulupiparipullat, piparitaikina, riisipuuro kanelilla ja sokerilla sekä meille jo joulupöytäperinteeksi nousseet itsetehdyt mätileivät.

IMG_3779

Tänään mulla ei ollut kovin aurinkoinen päivä, mutta sitäkin suuremmalla syyllä haluan antaa voimia ja haleja alkavaan viikkoon!

Kuvat elokuulta, jolloin vielä sai sanoa olevan kesä... ♥

2 kommenttia

 1. Samaistun kyllä ihan täysin sun ajatuksiin matkustelusta. Mä itse jotenkin arvostan paljon enemmän matkustelun kautta kertyneitä elämyksiä, kuin esimerkiksi yllinkyllin kerättyä materiaa. Matkoilta kertyneet muistot säilyvät läpi elämän eikä matkusteluun kulunut raha tunnu koskaan tuhlatulta. Siitä tuun kyllä aina olemaan kiitollinen, että on pienestä asti päässyt matkustamaan ja tutustumaan erilaisiin kulttuureihin.

  Mitä sun blogia oon lukenut, niin aina oon jotenkin elänyt siinä käsityksessä että tuut tulevaisuudessa tähtäämään korkealle. Kuulostaa siis mun korvaan tosi hyvältä nuo sun opiskelusuunnitelmat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oon täysin samaa mieltä sun kanssa; kokemukset ja elämykset ovat todellakin niitä oikeita rikkauksia elämässä. Ajatuksiimme taitaakin sopia aika hyvin tuo blogini sivussa oleva lause: "Travel is the only thing you buy that makes you richer."

   Kiitos ihanista sanoistasi Sofi, ihana kuulla! ♥ Oot ihan oikeassa siinä, että mulla on rima suht korkealla, mikä on tietenkin päällisin puolin tosi hyvä juttu. Mutta rehellisesti sanottuna on siinä myös aimo määrä huonoja puolia... Enivei, toivon kovasti, että mutkikkaat ajatukseni selkenisivät vielä tämän vuoden puolella :-)

   Mutta hei mehän matkataan tässä yhdessä kohti pääsykoekevättä eli hurjasti tsemppiä sullekin opiskeluun ja elämään muutenkin! ♥

   Poista

Piristä mun päivää :-)