17.12.2015

LUUMU-KANELITÄHDET

Perinteiset joulutortut ovat monen suurta herkkua näin joulunaikaan, mutta valitettavan usein niitä tarjoillaan aivan liian kuivina ja keskellä nököttää suruksemme vain pikkurillin pään kokoinen marmeladinokare. Kuulostaako inhottavan tutulta? Siksi haluankin esitellä teille tämän joulun kahvipöydän uutukaisen, joka on vastustamattoman ihana vaihtoehto joulutortulle ja kaiken lisäksi kosteus on taattu jokaisessa suupalassa!
luumukanelitähdet
Luumu-kanelitähdet

Ainekset:
1 ½ pak (750 g) lehtitaikinalevyjä 
1 kananmuna
1 prk luumumarmeladia 
1 ½ prk (300 g) maustettua luumu-kanelirahkaa
raesokeria

Päälle:
tomusokeria 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kauli sulatetut voitaikinalevyt hieman ohuemmiksi. Ota levyistä piparkakkumuotilla varovasti tähtiä.
3. Siirrä kuviot leivinpaperille uunipellille. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla pari pistosta jokaiseen. Ripottele jokaisen pinnalle hieman raesokeria.
4. Paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Tarkkaile paistumista, sillä paistoaika vaihtelee kuvioiden koon mukaan. Jäähdytä.
5. Halkaise pulleat kuviot terävällä veitsellä. 
6. Lusikoi pohjaosan päälle noin 1 tl marmeladia ja sen päälle noin 2 tl luumu-kanelirahkaa. Sulje varovasti kansiosalla.
7. Ripottele pinnalle tomusokeria teesiivilällä.
8. Valmis!

IMG_5123

Huom.! Käytä reilunkokoista tähtimuottia, sillä tähdet kutistuvat ja kohoavat uunissa. Esimerkiksi meidän muottimme pituus tähden sakarasta vastakkaiseen sakaraan oli 10 cm.

Valmiista lehtitaikinasta syntyi nopeasti kauniita herkkuja, jotka suosittelen nauttimaan lämpimän glögin kanssa, niin pääsee kunnolla joulutunnelmaan. Ripaus tomusokeria viimeisteli tähdet suloisen lumisiksi.

IMG_5118

Resepti: Valio.fi + oma sovellus

2 kommenttia

Piristä mun päivää :-)