6.1.2016

MAURITIUS OSA 1/3

Huh, nää matkapostaukset käyvät ihan työstä! :-D

Mutta on se sen arvoista. Kokosin näihin jokaiseen postaukseen vähän eri juttuja, joten toivottavasti jokaiselle löytyy nyt jotain kiinnostavaa nähtävää ja luettavaa - oli se sitten matkakohteen historiaa, sään kuvailua tai mun omia fiiliksiä matkan jälkeen.

Lämpimiä lukuhetkiä!

IMG_6538

♥ Oli kyllä hienoa käydä ensimmäistä kertaa Afrikassa ja päiväntasaajan eteläpuolella. Lentomatka Lontoo-Mauritius kesti melkein 12 tuntia, mutta onneksi molempiin suuntiin oli yölento, niin suurimman osan ajasta pystyi nukkumaan ja siten pitkät lennot olivat ohi hujauksessa.
kylttikollaasi
♥ Tämä iso löhötuoli oli oikea aurinkosieppari - siihen ei tullut varjoa mistään! Tuoli oli muutenkin tosi mukava, kun selän taakse sai kasata paljon pehmeitä tyynyjä. Siinä kyllä kelpasi lämmössä pötkötellä... Toisessa kuvassa seisoo hauska kyltti, joka bongattiin rannalta. Huomaattehan "Chill here" :-)

IMG_6425

♥ Melkein joka päivä hotellin altaalla oli lettukestit, jonka täytetarjonnasta ei ollut valittamista. Meille tulikin aina iltapäivän perinteeksi syödä pari herkkulettua välipalaksi.
koiratkollaasi
♥ Kaksi suloista koiraa pyöri hotellin alueella koko matkan ajan. Molemmat olivat kovin ihmisläheisiä ja tykkäsivät rapsuttelusta ja silittelystä. Meidän kiltit lomakaverit! Toisessa kuvassa ollaan syömässä C Beach Clubissa illallista.

IMG_5316

♥ Näin upeaa auringonlaskua en ollut nähnyt pitkään aikaan.

IMG_7015

♥ Tämä auringonlasku poikkesi muista: taivas oli hieman pinkki, vaikka aurinko oli pilvessä.

IMG_7175

♥ Illan pimentyessä hotellin valot tulivat ihanasti esiin ja heijastuivat altaiden pinnasta. Hotellimme sijaitsi saaren etelärannikon Bel Ombressa noin 50 minuutin matkan päässä Port Louis'sta, maan pääkaupungista, jonne laskeuduttiin.
merisiilikollaasi
♥ Lounaalla hotellin rantaravintolassa. Kivissä näkyi runsaasti erivärisiä merisiilejä.

IMG_5815

♥ Rantaravintolan nimi ei voinut olla osuvampi.

IMG_5689

♥ Auringossa meri kimmelsi kaikissa sinisen sävyissä - vesi oli tosi kirkasta, lämmintä ja suolaista. Kaukana näkyy aallonmurtajana toimiva koralliriutta, joka luo saaren ympärille tyynen laguunin. Aallot olivat joinakin päivinä ihan valtavia, mutta hajosivat onneksi jo sinne riutalle. Niiden hakkaava ääni kuului kuitenkin rannalle, vaikka riutta oli varmaan lähes kilometrin päässä! Edessä näkyy vulkaanista mustaa kivikkoa.

IMG_5541

♥ Yksi hotellimme kolmesta altaasta oli nimeltään Infinity Pool: meri vaan jatkui altaasta kuin ikuinen allas nimensä mukaisesti.
joulupuukollaasi
♥ Viihtyisä lounaspaikka altaan reunalla. Hotellin pihalla oli hauskat joulupuut, jotka olivat vähän erilaista havupuuta, mutta aitoa kuitenkin.

IMG_5448

♥ Toiveeni loistavista ilmoista kävi toteen: Mauritiuksella oli yli 50 astetta eroa nyt olevaan ulkolämpötilaan. Aurinko hehkui zeniitistä, joten aurinkorasva oli enemmän kuin pakollinen. Tahtoisin takaisin...

IMG_6364

♥ Rapu rannalla auringonnousun aikaan. Ranta taitaa olla niiden valtakunta öisin...

IMG_6151

♥ Infinity-näkymää auringonlaskun aikaan - voiko olla täydellisempää, että se näkyi tohon suoraan kun köllötteli lämpimässä vedessä...  Välkehtivä allas vain jatkui mereen. Taustalla soivat joululaulut viululla soitettuna. Jouluaatto. Ihana hetki, hetki, jonka kokisin nyt mieluusti uudestaan ilman kameraa. Joskus vaan tekisi mieli heittää kamera nurkkaan ja nauttia silmillä, mutta sitten asia unohtuisi. We take pictures as a return ticket to a moment otherwise gone.
torvikollaasi
♥ Hotellin aulan joulupuu oli samaa puuta kuin rannan yksilöt. Iltaisin se välkkyi ihanasti pimeässä. Hotellin alueella kuului vähän väliä livemusiikkia: rantabaarissa kuultiin kitaransoittoa pariinkin otteeseen ja kahtena iltana saatiin nauttia saksofonimusiikista. Jouluaattona puolestaan altailla soitettiin joululauluja viululla. Viulu ja saksofoni (torvi, saksofoni, en tiedä näistä? :-D) kuulostivat niin kauniilta, että siinä kyllä hetkeksi pysähtyi ja jäi vain kuuntelemaan.

IMG_6016

♥ Joulupuu taustanaan Mauritiuksen upeat värit. Se oli jotenkin niin kauniissa ristiriidassa takana siintävää sinistä merta vasten.

IMG_6662

♥ Heräsin joulupäivän aamuna aikaisin ja hipsin ulos rannalle kuvaamaan auringonnousua. Aluksi näkyi hauskat valojuovat ja meren pinta sai hennon kultakuorrutuksen. Oli aika siistiä olla siellä niin aikaisin aamusta, kello oli vain vähän yli viisi, koko ajan kirkastui, näin samaan aikaan kirkkaan kuun ja nousevan auringon eri puolilla rantaa, ei muita ihmisiä, vesi liplatti ja kaukana korkeat aallot hakkasivat vaahtopäisinä koralliriuttaan.

IMG_5324

♥ Sateen jälkeen ihailemassa auringonlaskua uima-altaassa - säiden äkillinen vaihtelu onkin aika yleistä Mauritiuksella. Meidän kymmenestä lomapäivästä vain kaksi olivat sateisia, mutta niinäkin päivinä saattoi ensin sataa kaatamalla ja olla pilvistä mutta sitten taas yhtäkkiä taivas olikin sininen vain muutamilla pilvenhattaroilla ja korkealla paistoi aurinko kaikella voimallaan zeniitistä.

Semmoinen joululomamatka, sopivasti uudeksivuodeksi tultiin kotiin. Kuitenkin lähtöpäivänä olisin mieluusti jäänyt vielä pidemmäksi aikaa, ja mulle tuli niin haikea fiilis, että ponnistelin kunnolla painaakseni mieleen ihanat maisemat edessäni, kun loin viimeisiä silmäyksiä hotelliimme. Tämmöistä matkaa ei taida ihan heti tulla eikä me perheen kanssa taideta enää ikinä tämmöiselle matkalle tällä porukalla mennä. Siksi tän matkan loppuminen tuntui itse asiassa aika pahalta, pahemmalta kuin koskaan. Kun äitini kysyi, kuinka pitkäksi aikaa jäisin Mauritiuksen ihanaan lämpöön ja niihin maisemiin, vastasin vitsillä "loppuelämäksi". Mutta oikeesti ei se ollut pelkkä vitsi, tarkoitin sillä pientä pelkoa siitä, että tämmöiset yhteiset matkat loppuu ja uusi elämä on edessä. Vaikka samalla tietenkin odotan tulevaisuutta innolla ja haluan kevään olevan mahdollisimman nopeasti ohitse, sillä pakkohan sen on joskus alkaakin, jotta se joskus loppuukin.

Lomakohteena Mauritius oli meille aivan ihana ja aion ehdottomasti matkustaa sinne toistekin. Tai kyllähän ne säät vaikuttavat aika paljon siihen, millaisen kuvan kohteesta saa - meille nyt vain sattui ihan loistavat säät. Vihdoin kunnon aurinkoa, lämpöä, rantaa ja rusketusta. Ja ennen kaikkea sain rentoutua edes jotenkin ennen rankkaa kevättä.

Mieleeni jäi hotellihuoneen mietelause. Pidetään se mielessä elämässä:

Collect moments not things.

4 kommenttia

 1. Oh myyy mitkä maisemat!! Siis ihan sairaan kauniit auringonlaskut noita vois kattoa loputtoman pitkään<3 ihanalta lomalta näytti paukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Maija, ihanaa, että kommentoit! ♥ Oli kyllä tosi onnistunut loma kieltämättä. Ja oi kyllä, oon ihan samaa mieltä noista auringonlaskuista... oih!

   Mutta hei oli se ihana taas olla tänään koulussakin! Ei tää loman jälkeinen ahdistus tunnu enää yhtään niin pahalta ja hehkuttelinkin Annalle matikan tunnilla, kuinka ihanan arkista se loppujen lopuksi oli olla siellä ja hassutella tärkeiden ihmisten kanssa :-)

   Kiitos vielä kommentista, halaus sinne! ♥

   Poista
 2. Hei! Ahmin tässä tietoa Mauritiuksesta ja ilahduttavaa, että blogistasi löytyi näin paljon matskua. Minua kiinnostaisi, missä hotellissa olitte? Tarjontaa on niin paljon, mutta nämä kuvat näyttivät erityisen kivoilta.

  t.Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anita! ♥ Anteeksi, että huomaan kommenttisi vasta nytten, en ole ollut hirveän aktiivinen käymään Bloggerissa, heh... Mutta kiitos kuvakehuista ja ihana kuulla, jos blogistani on apua! :) Hotellimme oli Heritage Awali Golf & Spa Resort, alla linkki nettisivulle.

   https://www.heritageresorts.mu/mauritius-hotels/awali-all-inclusive-resort

   Mukavia hetkiä matkasuunnittelun parissa!

   Poista

Piristä mun päivää :-)