11.1.2016

MAURITIUS OSA 3/3

Vielä viimeistä osaa Mauritiuksen paratiisista, voilà!

IMG_5551

♥ Hotellissamme oli hauskoja afrikkalaisia puupatsaita.
allaskollaasi
♥ Yhdellä altaalla seisoi ihana puu, jonka lehdet olivat sydämen mallisia. Toisessa kuvassa kaunista lomamaisemaa, jonne teleporttaisin itseni saman tien jos vain voisin...

IMG_5978

♥ Hotelliimme kuului oma golf-kenttä ja siksi isi ja veljeni golfasivatkin ihan päivittäin. Yhtenä aamuna mentiin äidin kanssa mukaan golf-klubille - ja voi että se oli kaunis! Niin vihreä, niin hyvin hoidettu. Golf-kenttä osaa olla aika kaunis näky. Kuvassa taitavan veljeni avaus, taustalla vehreät rinteet.

IMG_6938

♥ Lounaaksi söin useampaan otteeseen herkulliset kanatortillat.

IMG_6542

♥ Kasvavatpa kookospähkinät hauskasti!

IMG_5464

♥ Hotellin C Beach Club, jossa oli paljon aktiviteettimahdollisuuksia: molokini, polkuvene, rantalentopallo, rantafutis, minigolf, pingis... Paikassa oli myös hauskat sipulituolit.

IMG_5669

♥ Pienen kävelymatkan päässä sijaitsi laituri, josta oli ihana panoraamanäkymä.

IMG_5411

♥ Ihana aamiainen ulkona siniturkoosin meren rannalla. Oli ihana istua siinä tärkeiden ihmisten kanssa, lämpöä varmaan jo 30 astetta, joululaulut soivat, linnut lauloivat, aurinko paistoi, mereltä kuului veneiden ja aaltojen ääniä, uima-altaalla lotisi, hyvää ruokaa edessä. Ihana hetki.

IMG_5418

♥ Hotellimme oli rakennettu kauniilla afrikkalaisella tyylillä.
sateenkaarikollaasi
♥ Ennen hotellin C Beach Clubia täytyi ylittää kiva silta. Kun aamulla menin aikaisin katsomaan auringonnousua, kohokohta oli kyllä se, kun näin yhtäkkiä pilvenreunassa sateenkaaren! Niin hento mutta silti jotenkin todella kaunis sinistä taivasta vasten, aivan yksin hiljaisessa aamussa.

IMG_6888

♥ Iltaisin rannalla oli mielettömän ihana tähtitaivas, jota on myös mielettömän vaikea tallentaa kuvaan. Sitä ei voinut muuta kuin ihailla, niin kaunis ja harvinainen näky.

IMG_5892

♥ Yhtenä iltana käytiin syömässä intialaisessa ravintolassa, ja pääruokani oli itse asiassa yksi parhaimmista aterioista, jonka matkan aikana söin. Kivoja makuja. Pehmeä naanleipä kruunasi annoksen!

IMG_7026

♥ Tulishow rannalla.

IMG_6633

♥ Simpukkalöytö rannalta.

IMG_6110

♥ Kirjoitin hiekkaan hyvän joulun toivotuksen. Illalla oli täysikuu, sopivasti jouluaattona.

IMG_5918

♥ Golf-klubilla bongattiin terassi, joka oli täynnä erikokoisia kotiloita. Tämä valtava yksilö oli yli 10 senttiä pitkä, yyh! :-D

IMG_6066

♥ Ennen auringonlaskun väriloistoa saatiin nauttia kauniista sivulta tulevasta kirkkaasta valosta, joka toi ihanasti varjot esiin. Iltapäivisin mentiin usein rannan aurinkotuoleille, kun altaalle aurinko ei enää ylettynyt.

IMG_5284

♥ Paikka oli niin mahtava, kun samalta rannalta näkyi sekä auringonnousu että -lasku.

IMG_6835

♥ Kukat altaassa upeassa auringonlaskussa. Takana palmut kaksinkertaistuivat altaan pinnasta.

Mauritius on maana aika kiehtova. Kaikkien näiden kolmessa matkapostauksessa mainitsemieni faktojen lisäksi maasta löytyy runsaasti muitakin kiinnostavia asioita: Se sijaitsee aika tarkkaan Kauriin kääntöpiirillä ja juuri nyt matkamme aikana (talvipäivänseisaus) aurinko oli siellä zeniittiasemassa eli paistoi keskipäivän aikaan aivan kohtisuoraan yläpuoleltamme. Joulu-tammikuu onkin kaikkein lämpimintä aikaa Mauritiuksella, ja aurinko hohkaa kuumuutta ihan auringonlaskuun saakka. Saari on tuliperäinen ja sen keskellä sijaitsee nukkuva tulivuori. Yhteiskunnallisesti Mauritius on Afrikan maaksi poikkeuksellinen ja hyvinvointi on verrattain pitkälle kehittynyttä. Rikollisuus ja turvattomuus eivät ole ongelmia. Maassa on sijaintinsa takia ollut ja on edelleen paljon endeemisiä lajeja, esimerkiksi kuuluisa sukupuuttoon kuollut drontti eli vain Mauritiuksen saarella. Useana päivänä oli ihan huikeat aallot merellä, vaikkei juuri tuullut. Aallot hajoavat kuitenkin jo kaukana rannasta saarta ympäröivään koralliriuttaan ja laguuni pysyy tyynenä. Mauritiuksella on vasemmanpuoleinen liikenne ja teehetkiä, kuten Englannissa. Kielinä puhutaan englantia, ranskaa ja kreolia. Maan yksi erikoisuus on sokeriruo'osta valmistettava rommi, jota mekin saimme maistaa vaniljan ja kookoksen mauissa. Päivät olivat lomallamme pitkiä, sillä aurinko nousi jo puoli kuudelta ja laski vasta seitsemältä illalla. Illan lämpö oli vaan tosi miellyttävä, kun semmoista ei Suomessa ole yksinkertaisesti ikinä.

Saisinko one-way ticket to Mauritius. Ei muuta. Kiitos.

Ensimmäiseen osaan pääsette tästä ja toiseen tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä mun päivää :-)