30.5.2016

SANTORINI OSA 1/3

Moimoimoimoi! Mistäs sitä oikein aloittaisi... ootte meinaan kuulleet musta viimeksi penkkareiden jälkeen helmikuussa, huhheijaa! Sen jälkeen on kyllä kiidetty ajassa oikein pikakelauksella: Ensin oli lukuloma, sitten ne kauan pelätyt ja odotetut ylppärit. Niiden loppumista juhlittiin kuitenkin vain hetkinen, sillä sitten vaivuttiin taas pääsykoelukemisen maailmaan, juostiin valmennuskursseilla ja mielialat vaihtelivat ääripäästä toiseen. Tästä rutiininomaisesta horroksesta herättiin vasta 18. päivä toukokuuta, lääkiksen pääsykoepäivänä, johon kaikki se kevään uurastus loppui. Pauliina is free.

Mun kalenterissa oli vuoden alussa sivu, johon sai suunnitella tulevaa vuotta. Kirjoitin seuraavaa.

Helmikuu: penkkarit, lukuloma alkaa
Maaliskuu: lukemista ja ylppärit
Huhtikuu: abiristeily, lukemista, valmennuskurssi
Toukokuu: lukemista, valmennuskurssi, pääsykoe, Santorini
Kesäkuu: yo-juhlat
Heinäkuu: pääsykoetulokset, kesätyö
Elokuu: opiskelu alkaa hammaslääkiksessä (jos oon päässyt sisään)

Ja näinhän se kaikessa lyhykäisyydessään on juuri mennyt. Heti pääsykoekeskiviikon jälkeisenä lauantaina lähdin nimittäin kahden rakkaan ystäväni, Annan ja Nean, kanssa viikoksi Santorinille Kreikkaan, josta vasta nyt viime lauantaina siis kotiuduttiin. Kaikilla kolmella oli ollut pääsykoe sinä keskiviikkona, joten matka tuli meille vähän puskista mutta myös juuri oikeaan kohtaan, sillä nyt päästiin kunnolla rentoutumaan ennen yo-juhlia, saamaan väriä pintaan ja virittäytymään kesämoodiin.

Tässä ensimmäisiä fiiliksiä meidän erittäin onnistuneesta reissusta!

IMG_7935

♥ Viime maanantaina napattiin bussi upeaan Oiaan Firan kautta ja vietettiin siellä koko loppupäivä auringonlaskuun saakka.

IMG_7985

♥ Oia on tosiaan saaren kaunein kaupunki, jossa on kuuluisat, kuulemma Euroopan parhaat, auringonlaskut. Valkoiset talot näyttivät ilta-auringossa todella kauniilta.

IMG_7777

♥ Eloisaa rantakatua Kamarissa. Ravintoloita oli kadulla useita ja tultiinkin aika hyvin tutuiksi sisäänheittäjille matkan aikana.. :-D Santorinin pikkupikkulentokentälle laskeuduttiin kuvassa näkyvän, suoraan merestä nousevan vuoren ihan vierestä. Hotellimmekin sijaitsi suunnilleen kuvan näyttämän välimatkan päässä kyseisestä vuoresta.
openaircinema
♥ Suloisia pikkukatuja oli joka puolella. Yhtenä iltana mentiin Kamarin ulkoilmateatteriin - ja ei vitsi se oli hauska kokemus!

IMG_8143

♥ Ulkoilmateatteri näytti sisältä tosi kivalta kasveineen kaikkineen. Siinä me katsottiin pienessä katsomossa Zac Efronin tähdittämää Dirty Grandpa -nimistä leffaa tähtitaivaan alla, hyvät mojitot käsissä. Täydellinen ilta.

IMG_7828

♥ Tällaisia pikku vipeltäjiä näkyi Santorinin karussa tuliperäisessä luonnossa.

IMG_7995

♥ Oian auringonlaskua ihailtiin monelta eri tasolta.

IMG_7991

♥ Oia oli todella kuvauksellinen ja niin postikorttimainen paikka - en ollut ennen nähnyt moista. Talot näyttivät kovin näteiltä nopeasti merestä kohoavilla rinteillä.
santoriniportaat
♥ Oiassa oli paljon kukkia ja loivia portaita.

IMG_7867

♥ Bongattiin söpöjä sinikupolisia pikkukirkkoja milloin mistäkin.

IMG_8174

♥ Yhtenä aamuna lähettiin heti aamiaisen jälkeen patikointiretkelle pitkää ja hikistä serpentiinitietä pitkin viereisen vuoren huipulle. Oli hauskan näköistä kun koko ajan oli "käänny oikealle" tai "käänny vasemmalle" -nuolia.. :-D

IMG_8191

♥ We did it! Patikointi ylös sujui hyvin, sillä meillä oli lenkkarit jalassa ja pidettiin säännöllisesti juomataukoja. Matkan varrella oli kauniit maisemat Kamariin ja merelle.

IMG_7936

♥ Ihana kukkakatto Oiassa. Veneetkin näyttivät kovin pieniltä, kun oltiin niin korkealla.

IMG_7835

♥ Lähes jokaisesta talosta olisi vain voinut napsaista kuvan, oih...

IMG_7957

♥ Yhtenä päivänä mentiin bussilla Firaan, joka on saaren eläväisin kaupunki. Kivuttiin siellä jyrkkiä portaita pitkin tosi korkealle, josta oli upeat panoraamanäkymät. Fira näytti paikka paikkoin aika lailla Oialta valkoisine taloineen ja merestä nousevine rinteineen.

Viikko kului kyllä aivan liian nopeasti, päivät oikein sujahtivat ohitse... Mutta oli tosi ihana matka, naurua ja aurinkoa riitti! Tullaan muistamaan tää aina, niin paljon ihania hetkiä... mua vaan hymyilyttää ♥

Tästä kelpaa aloittaa kesä!!

Kyllä vain, mie oon täällä taas. Lisää tulossa asap!

4 kommenttia

 1. oi jaksoipa olla tsemppinä ja lukea! no mutta nyt on ohi, ja saat taas vähän rentoutua! :) toivotaan että sun pääsykokeet meni hyvin ♥ oii tuli niin kova matkakuume taas..! tosi kauniilta paikalta näyttää & ihanan värikkäitä kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! ♥ Mäkin toivon, että pääsisin heti ekalla yrittämällä sisään, mutta jos ei tärppää, niin ensi vuonna sit vaan uudestaan. Ja hehee, kiva kuulla, että kuvat miellyttävät silmää :-)

   Poista
 2. Oih ja voih! Santorini on niin kaunis ja mun on todellakin joskus päästävä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mäkin oon kyllä tosi iloinen, että valittiin just se meiän matkakohteeksi! :-) ♥

   Poista

Piristä mun päivää :-)