13.6.2016

MANSIKKA-KINUSKI-MARENKIKAKKU

Jep, reseptiä pitkästä aikaa!

Viime perjantaina leivottiin illan vieraille hieman toisenlainen marenkikakku - perinteisen marengin sijaan kakkuun tuli nimittäin keksimarenkia, joka säilyy tavallista kauemmin rapeana, ja siksi kakku oli syöntikelpoista vielä seuraavanakin päivänä. Tai siis se pienen pieni määrä, joka siitä jäi illan päätteeksi.. ;-) Suosittelen silti tarjoamista muutaman tunnin sisällä täytteiden laitosta.

Eilen tehtiin kavereitten kanssa oma brunssi ja sen jälkeen mentiin koko päiväksi Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonserttiin Kaisaniemen puistoon, kun taas tänään mennään yhdeksi yöksi kaverin mökille Porvooseen. Tykkääntykkääntykkään. Nautitaan kesästä!

IMG_8344

IMG_8374

Mansikka-kinuski-marenkikakku

Keksimarenki:
5 valkuaista
1 ½ dl sokeria
8 kpl Digestive-keksejä

1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
2. Erottele valkuaiset kulhoon. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse joukkoon. 
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri pienissä erissä. 
4. Murenna keksit. Kaada ne vaahtoon varovasti sekoitellen.
5. Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Jätä hieman leviämisvaraa. 
6. Paista uunin alatasolla noin tunti. Me pidimme hieman enemmän oikeanlaisen rapeuden saamiseksi. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskean sävyiseksi. 
7. Anna jäähtyä ja irrota sitten varovasti leivinpaperista. Marenki on valmiina täysin kuivaa ja jäähtynyttä.

Kinuski:
2 dl fariinisokeria 
1 prk maustamatonta Valio Koskenlaskija Ruokaa
½ tl suolaa

8. Keitä fariinisokeria ja Koskenlaskijaa noin 3-4 min. Mausta suolalla.
9. Anna jäähtyä välillä sekoitellen. Kinuski jähmettyy reilusti jäähtyessään.

Täyte:
4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa + vaniljasokeria
reilu 1 litra mansikoita
4 Digestive-keksiä

10. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. 
11. Leikkaa mansikat siivuiksi ja murenna keksit.
12. Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet tuorejuusto-kermavaahdosta ja sen päälle mansikan siivuja. 
13. Ripottele mansikoiden päälle keksimuruja ja valuta kinuskikastiketta nokareina tai pursottimella. Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.
14. Valmis! Halutessasi voit koristella tarjoiluastian reunat muutamalla mintunlehdellä.

IMG_8343


IMG_8370

Huom.! Marenki säilyy hyvänä pitkään - muista se, jos joskus tiedät ettei jossain ole mahdollisuutta tai aikaa kakkupohjan paistamiseen! Marenkikakku on ihana kesätarjottava, joten marenkipohjia voi pitää vaikka kaapissa odottelemassa yllätysvieraita varten.

Vinkki! Kokeile täytteeseen perinteisten mansikoiden sijaan muitakin marjoja. Mustikka, vadelma tai mustikka-vadelma eli kuningatar voisivat olla aika herkullisia variaatioita!

Resepti: Kinuskikissa + oma sovellus

Bongasittehan kuvista ylppäriruusut? Niitä meillä oli kaksi iiisoa lasiruukkua, sillä tulihan ruusuja tuplamäärä normaaliin nähden kun kerran oli kaksi juhlakalua samaan aikaan.. :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä mun päivää :-)