19.9.2016

CARMELITAS-KAKKU

Lauantaiaamuna tuli leivottua tämmöinen kakkunen illan vieraille. Sunnuntaiaamuna siitä oli jäljellä enää pari hassua palaa.

Netissä tän ohje ei itse asiassa ollut kakkumuodossa, mutta me päätettiin tehdä se sellaiseksi. Tän leipominen oli tosi helppoa puuhaa ja lopputuloskin oli niiiin namia!! Mutta toisaalta: jos kakussa on murupohja, monta monta lusikallista kinuskia sekä suklaata, ei se kyllä pahaa voi ollakaan ;-)
carmelitaskollaasi
Carmelitas-kakku

Ainekset:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl maitoa

Täyte:
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa (siis valmista kinuskia)
100 g tummaa suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon. 
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. 
4. Ota 1 ½ dl muruseoksesta syrjään ja jätä odottamaan. Lisää maito loppuun muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Voitele leivinpaperoidun irtopohjavuoan reunat. Kaada taikina vuokaan (meidän vuoan halkaisija oli 25 cm) ja painele tasaiseksi levyksi. Pistele pohjaa haarukalla.
6. Paista kakkupohjaa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia - meidän kiertoilmauunille tuo ainakin oli ihan tarpeettoman pitkä aika, joten paistoimme vain kymmenisen minuuttia. Kakku kuitenkin menee uuniin vielä uudestaan 15 minuutiksi, siitä lisää kohta. Arvioi siis itse paistoaikaa vilkaisemalla aina välillä, miltä kakku näyttää.
7. Lusikoi karamellisoitu kondensoitu maito esipaistetun pohjan päälle nokareina. Ripottele päälle myös suklaarouhe. Ripottele päällimmäiseksi syrjään ottamasi muruseos.
8. Paista kakkua uunin keskitasossa vielä noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa halutessasi valmiiksi paloiksi.
9. Valmis! Ja eikun herkuttelemaan! ;-)

IMG_9169

Vinkki! Suosittelen tarjoilemaan aidon vaniljajätskin kera - yhdessä ne nimittäin ovat enemmän kuin osiensa summa! Raikastaa ja pehmentää mukavasti muuten aika tuhtia kakkua. Omnom.

Huom.! Kakku kannattaa leikata valmiiksi paloiksi kinuskin aiheuttaman tahmauden ja rapeahkon murupinnan takia. Tällöin ottaminen on kahvipöydässä helppoa, sillä usein sähläykseen johtava leikkausvaihe voidaan skipata kokonaan.

IMG_9176

Resepti: Soppa365 + oma sovellus

6 kommenttia

  1. Suklaata ja kondensoitua maitoa.... ei voi olla huono :D!

    VastaaPoista
  2. Ei vitsit, näyttää liian hyvältä! :-D

    VastaaPoista
  3. Täytyy pistää muistiin tää resepti! Näyttää nimittäin superherkulliselta ja voisin hyvin kuvitella tän esim. jouluna kahvipöytään :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! ♥ Mun yks ystäväkin leipoi tänään just tän kakun, joten hauskaa, että satuit juuri tänään kommentoimaan tähän postaukseen :D Ja jep, ehdottomasti sopii pikkujoulu- tai joulupöytään, hyvä idea!

      Poista

Piristä mun päivää :-)