20.11.2016

VARSOVA OSA 1/2

Kukkuu ja morjens pitkästä aikaa! Instagramissa oon jaksanut olla aktiivisempi kuin koskaan, mutta täällä blogin puolella oon ollut kyllä tosi laiskana... :( Anteeksi siitä, on vaan ollut niin paljon tekemistä ja mietittävää! Mutta toivottavasti teille kuuluu kaikille oikein oikein hyvää.

Otsikosta taisittekin jo arvata, että luvassa on uutta matkapostausta. Tää matka tuli vähän puskista, mutta olin siitä niiiiin iloinen silloin lähtöpäivänä, sillä edessä oli toka kunnon ulkomaanreissu kavereitten kanssa. Ja vieläpä samojen ihanien tyyppien kuin oltiin puoli vuotta sitten Santorinilla - Anna ja Nea ♥ Nyt otettiin kuitenkin kaupunkiloma haltuun ja mentiin Puolan pääkaupunkiin Varsovaan kahdeksi yöksi, käytännössä kolmeksi päiväksi. Viikko sitten lauantaina nähtiin siis aamulla lentokentällä ja siitä alkoi toinen yhteinen matkamme hymyssä suin :)

IMG_9501

♥ Laskeutuessamme Varsovaan nähtiin pilvenpiirtäjiä pilvien välistä, niin cool!! Yksi tolppakin vain nousi sieltä pilviverhon lävitse (tai ainakin näytti ihan siltä), en ollut koskaan ennen nähnyt vastaavaa... Lentomatkat menivät kyllä ihan supernopeasti, sillä eihän Varsovaan lennä kuin puolisentoista tuntia.

IMG_9800

♥ Upea pastellitaivas Stare Miaston eli vanhankaupungin Plac Zamkowy -aukiolla maanantai-iltana. Tässä vaiheessa meillä oli vähän kiire hotellille, sillä paluumatkan taksi lentokentälle oli tilattu tiettyyn aikaan ja ravintolan tarjoilija oli ollut hivenen liian hidas... mutta oli pakko napsaista nopeasti kuva ehkä kauniimmasta näystä koko matkalla.

IMG_9518

♥ Pówazkin hautausmaalla oli paljon erivärisiä ja -kokoisia lyhtyjä ja öljylamppuja.

IMG_9658

♥ Hauskoja yksityiskohtia Kuninkaantien varrelta.

IMG_9564

♥ Perjantaina oli kuulemma ollut maan itsenäisyyspäivä ja Puolan lippuja näkyikin joka puolella.
minätorillavarsova
♥ Ihanaa, kun aurinko paistoi lauantaina, se tekee niin paljon! Sunnuntaina puolestaan oli pilvistä ja sää tuntui ihan erilaiselta. Muuten lämpöasteet olivat ehkä jossain nollassa, mutta kun oli talvitakki ja muuta lämmintä päällä niin hyvin pärjäsi.

IMG_9797

♥ Syötiin paikallisia dumpling-nyyttejä viimeisen päivän lounaaksi. Huomattiin muuten matkan aikana, että puolalaisille on tosi yleistä epävieraanvaraisuus ja -sosiaalisuus. Tiellä ei kauheasti väistellä (tönitään pikemminkin) eikä hymyä kauheasti irtoa esimerkiksi asiakaspalvelussa. Hitaanpuoleisia ja epäkäytännöllisiä. Englannintaitokin melko heikkoa. Ja siis totta kai poikkeuksiakin tuli vastaan, mutta huomattiin kyllä tuo tietynlainen luonne useaan otteeseen...

IMG_9788

♥ Stare Miastoa ympäröi osin muuri.

IMG_9620

♥ Maailman ihanimmat kurpitsan taputtelijat :)

IMG_9611

♥ Plac Zamkowylla oli paljon ihmisiä lauantai-iltana. Ilmapallojakin oli myynnissä Kuninkaanlinnan edustalla.

IMG_9738

♥ Käveltiin matkalla oikeestaan kaikkialle, mutta testattiin myös yhtenä iltana ratikkaa tullessamme illalla Kulttuuri- ja tiedepalatsilta hotellille. Osattiin suunnistaa kaupungissa ihan älyttömän hyvin pelkällä suuntavaistolla eikä katsottu karttaa kuin pari hassua kertaa! Hassua on myös se, että mullahan on siis ihan surkea suuntavaisto Suomessa, mutta ulkomailla havainnollistan ympäristön hyvin :D
vinotalopalmuvarsova
♥ Käytiin Kulttuuri- ja tiedepalatsin näköalatasanteella. Ja onneksi käytiinkin! Oli tosi kiva nähdä kun pimeä laskeutui kaupungin ylle ja iltavalot tulivat näkyviin. Vieressä kohosi tämä vinoseinäinen pilvenpiirtäjä. Toisessa kuvassa näkyy hauska palmu, joka bongattiin Kuninkaantietä kävellessämme keskeltä yhtä liikenneympyrää. Onkin kai sanottu, että Varsovassa törmää kaikenlaisiin kummallisuuksiin, kuten tähän yhteen isoon palmuun. Niin ristiriitaisen näköinen!

IMG_9781

♥ Pulut teki sotasuunnitelman ja päättivät yhtä aikaa kääntää päät meihin päin ja lähteä hyökkäämään meitä kohti XD

IMG_9507

♥ Odotellessamme hotellihuoneen vapautumista lauantaiaamuna mentiin siis kävelemään hetkeksi läheiselle Pówazkin hautausmaalle. Se oli tosi kaunis (jos hautausmaasta nyt niin voi sanoa...), vähän samaa tyyppiä kuin Pariisin Pére-Lachaise: ihan täynnä vanhoja hautakiviä ja -holveja sekä isoja ristejä ja veistoksia. Samanlainen maisema vaan jatkui ja jatkui, vaikuttavan näköistä!

IMG_9642

♥ Lentoihin meille ei kuulunut kuin käsimatkatavarat, mutta oltiin otettu yhteiseksi yksi matkalaukku ruumaan, jonne laitettiin hygieniakamat yms. sekä tietenkin tilaa oli siten myös mahdollisille ostoksille. Hotellimme lähellä olikin iso Arkadia-ostoskeskus, jossa käytiin yhtenä iltana. Kauppoja siellä on kai yli 200, mutta aikaa säästääksemme käytiin vain muutamassa haluamassamme ja hyvät ostokset tarttuivatkin mukaan. Paikka oli ulkoota tosi upea jouluvaloilla, vautsi!

IMG_9581

♥ Vanhankaupungintori oli ympäröity kapeilla värikkäillä taloilla. Laskeva aurinko paistoi niihin nätisti lauantai-iltana.

IMG_9628

♥ Ilta alkoi pimentyä ja kuu tuli näkyviin. Perjantaina oli kuulemma juuri satanut vähän lunta ja siksi joissakin kohdissa oli hento lumikerros. Ihana tunnelma.

Oikein onnistunut matka taas! Toki kaksi yötä oli vähän pikavisiitti, mutta ei se toisaalta haitannut. Ehkä yksi yö ja päivä olisivat olleet vielä mukava lisä. Vaikka Santorini olikin tietysti silloin ihan omaa luokkaansa ja se oli ehdottomasti yksi tän vuoden kohokohta, oli superkiva olla kaupunkilomallakin näiden tyttöjen kaa. Varsova oli myös kiva nähdä - se tosiaan on hämmentävän ristiriitainen kaupunki, jossa omia omituisuuksia. Seura tekee tietenkin myös tosi paljon, sillä hyvässä seurassa kaikki on heti kivempaa, nätimpää ja upeampaa :)

Kai sitä saa jo toivottaa? Ihanaa joulun odotusta kaikille!! ♥

2 kommenttia

 1. Oi, miten ihania kuvia jälleen kerran! <3 Näitä kuvia katsellessa tuli sellainen fiilis, etten millään jaksa odottaa omaa Japanin matkaani, joka koittaakin jo maaliskuussa :> Osaat aina antaa lukijalle sellaisen... innostuneen fiiliksen, mikä on tietysti hyvä asia!

  Onneksi oli hyvä ja onnistunut reissu! Välillä tuollaiset lyhyetkin reissut ovat varmasti ihan kivoja. Harmi vain, jos kohtasitte useaan otteeseen jotenkin epämiellyttävää käytöstä, eikä asiakaspalvelukaan ollut niin hyvää kuin olisi toivonut :/ Joka paikassa on kuitenkin niin erilaista, mutta ymmärrän, että harmittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! ♥ Ihana kuulla, että postaukseni antavat hyvän fiiliksen, sillä se tän blogin tarkoitus pääasiassa tietty onkin :)

   Joo me kyllä ehdottomasti koettiin, että saatiin tosi hyvin irti kaupungista, vaikka oltiin noin lyhyen aikaa. Mutta ei se havaittu käytös siis oikeastaan haitannut - lähinnä vain huomasi, että on erilaista kuin mihin on tottunut. Joissakin paikoissa voidaan asiakaspalvelussa olla tosi päällekäyviä ja yli-innokkaita, joten sinänsä positiivista, että sai nyt olla vähän enemmän vaan rauhassa. Puolensa kullakin.

   Mutta hei vautsi, mahtavaa tulevaa Japanin matkaa!! Japani on kyllä yks semmoinen paikka, jossa itsekin haluaisin joskus käydä.

   Poista

Piristä mun päivää :-)