23.11.2016

VARSOVA OSA 2/2

Heissuli vaan taas! Tässä loput kuvat matkastamme :)

IMG_9578

♥ Vanhankaupungintori ja Plac Zamkowy -aukio olivat kyllä kauneimmat paikat vanhassakaupungissa.
kylttijatalovarsova
♥ Vanhankaupungin portin suulla. Bongattiin matkalla paljon kivoja kahviloita, joista yhdessä oltiin aika pitkäänkin. Oli ihana vain istua siinä, jutella parhaiden tyyppien kanssa, katsella ulos, lepuuttaa jalkoja sekä lämmitellä kuumaa kahvia hörppien. Rakennukset Varsovassa ovat pääsääntöisesti aika tylsiä ja yksitoikkoisia neukkutaloja, mutta jännää kun sitten yhtäkkiä saattaa nousta korkeita lasitaloja tai pilvenpiirtäjiä. Vanhakaupunki oli kuitenkin nätti, kattokaa nyt kuinka kaunis toikin vaaleanpunainen vanha talo on!! Tai itse asiassa noi on melkein kaikki vain tehty vanhan näköiseksi, sillä vanhakaupunki tuhoutui toisessa maailmansodassa lähes kokonaan (85%), mutta alue on kuulemma uudelleenrakennettu muun muassa maalausten pohjalta.

IMG_9806

♥ Hattarataivas Stare Miaston yllä.

IMG_9720

♥ Ei uskoisi tämän maiseman olevan Varsovaa...

IMG_9649

♥ Arkadia-ostoskeskuksen edessäkin oli isoja joulukoristeita :D

IMG_9516

♥ Hautausmaalla kiertelemässä.

IMG_9555

♥ Hotellimme oli Hotel Maria ja se sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Aika pieni mutta ihan toimiva, ei mikään hieno eikä huono. Mutta saatiin yöt todella halvalla, sillä yksi yö maksoi vain vähän yli 25 euroa per naama!! Ja koska ruoka ja juomakin on tuolla todella halpaa, ei rahaa oikeasti kulunut matkalla kovinkaan paljoa. Tämä kuva on otettu ihan hotellimme läheltä. Vanhaankaupunkiin käveli semmoinen puolisen tuntia ja syvemmälle keskustaan pääsisi tästä suoraan suunnilleen samassa ajassa.
kuninkaanlinnajaportaatvarsova
♥ Upea Kuninkaanlinna - tuohon aukiolle vanhakaupunki oikeastaan loppuikin. Vikana päivänä kierreltiin vielä vähän uusia reittejä ja pikkukujia sekä käytiin Veikselin rannalla.

IMG_9626

♥ Stare Miaston lähiympäristö on täynnä kirkkoja.
IMG_9774

♥ Vanhankaupungintorin taloissa on hauskat ulokkeet, jotka näyttävät takana olevilta taloilta mutta oikeasti ne ovat samaa rakennusta. Niin nättiä.

IMG_9576

♥ Puolassa oli vielä aika syksyistä.

IMG_9605

♥ Sunnuntaina meidän piti käydä Kuninkaanlinnassa, sillä silloin sinne olisi ollut ilmainen sisäänpääsy, mutta sisäpihalla huomattiin ihan kauhea jono... Päätettiin siis skipata tämä visiitti ja jatkaa suoraan Kuninkaantielle.

IMG_9621

♥ Stare Miaston pikkukujilla. Vanhakaupunki ei ollut kovinkaan iso.
korkeajaaukiovarsova
♥ Kuninkaantien jälkeen käveltiin siis syvemmälle keskustaan Kulttuuri- ja tiedepalatsin luo. Tullessamme lentokentältä hotellille taksikuski kertoi, että tätä rakennusta kutsutaan "Stalinin lahjaksi" ja että paikalliset kuulemma häpeävät sitä ja haluavat peittää kyseistä pilvenpiirtäjää muilla korkeilla rakennuksilla. Toisessa kuvassa Kuninkaanlinnan aukion ihanaa tunnelmaa, taustalta kuului aina laulua tai esimerkiksi haitarin soittoa.

IMG_9650

♥ Kuninkaantie lähtee Kuninkaanlinnan aukiolta ja on neljä kilometriä pitkä kolmen tien reitti yhdelle puistolle asti. Reitin varrella on esimerkiksi kirkkoja ja muita merkittäviä rakennuksia ja nähtävyyksiä. Tie oli merkitty hienosti Puolan lipuilla.

IMG_9535

♥ Käteen jäi taas paljon kivoja muistoja ja kokemuksia. Toivottavasti mennään vielä kolmannellekin matkalle yhdessä, sillä pakko vaan sanoa, että tällä kolmikolla synkkaa hyvin! Mutta paremman puutteessa tietenkin ;) (sori, inside-vitsi XD terkkuja mun hörhöille)

Varsovasta vielä sen verran, että kesällähän tuolla on varmasti paljon enemmän häppeninkiä Veikselin rannalla, puistoissa ja kaupungissa yleisestikin verrattuna tähän ajankohtaan. Päänähtävyydet saatiin kuitenkin meidän näkökulmasta aika hyvin läpikäytyä, mutta jos aikaa olisi vielä ollut, oltaisiin varmaan käyty vielä Pragassa, joka sijaitsee tois pual jokke. Mutta ei se mitään, sillä me ehdittiin tehdä aika paljon kaikkea noiden lähes kolmen päivän aikana ja paaaljon käveltiinkin - kännykkä näytti yli 15 km/päivä! :D

Mutta hei haluaisitte varmaan kuulla muitakin mun kuulumisia, oonko oikeassa? En kuitenkaan viitsinyt tunkea niitä näihin matkapostauksiin, ettei luku-urakkanne kasvaisi kerralla liian suureksi. Mutta lupaan tehdä kännykkäkuvapostauksen seuraavaksi, joten se hoitanee tehtävänsä ja avaa teille tätä mun hiljaiselon aikaista elämää edes hiukan :) Väliin pujahtaa varmasti muutama kuva Varsovastakin, joten ihan tässä nää matkakuvat eivät oikeasti vielä olleet, heh...

Palaillaan siis piakkoin kuulumisten kera, mukavaa illan jatkoa!

Ensimmäiseen osaan pääsette tästä.

4 kommenttia

  1. Onpa kaunista ja noi talot on ihania! :)

    VastaaPoista
  2. Iiiihania kuvia taas! Ihastuin niin paljon tuohon neljänteen kuvaan, ei tosiaan uskoisi, että kyseinen näkymä on Varsovasta! Se on silti todella kaunis kuva <3

    VastaaPoista

Piristä mun päivää :-)