22.10.2012

JÄÄLAUTTALEIVOKSET



JÄÄLAUTTALEIVOKSET

Pohja:
200 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

4 munan keltuaista

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl kermaa, punssia, vettä, rommia, tms.

1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria


Päälle:

n. 200 g suklaata (itse laitoimme 100 g valkoista suklaata ja 100 g maitosuklaata)


Marenki:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria


1. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vaahdota rasva ja sokeri.
3. Erota keltuaiset valkuaisista.
4. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.

5. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen, vaahtoa vatkaten.

6. Lisää joukkoon neste ja kuiva-aineseos, ja sekoita taikina tasaiseksi.
7. Taputtele taikina jauhoisin sormin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi levyksi.

8. Hienonna tai lohko suklaa ja levitä se taikina levyn päälle. Painele suklaata hieman taikinaan.

9. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten.

10. Levitä marenkiseos suklaan päälle, ja pane pelti 175 asteeseen n. 30 minuutiksi.

11. Valmis! Anna jäähtyä ja leikkaa halutun kokoisiksi.


Huom.! Marengin teossa pitää olla erityisen tarkkana välineiden puhtaudesta. Muuten marenki ei välttämättä onnistu.


Resepti © Juhlattaren kakkublogi + oma sovellus

8 kommenttia

  1. Mikä on jäälauttaleivos ;o haha mutta kiva blogi ja nätti tyttö!:)

    www.tiia-liina.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan ton leivoksen nimi :D Hehe, kiitti paljon!

      Poista
  2. Nam, näyttää superhyvältä!

    http://www.terapiavarit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. inmyheaddd.blogspot.fi
    liity lukijaks jo kiinnostaa !

    VastaaPoista
  4. OI HALLELUJA ku näyttää herkuilta!!

    VastaaPoista

Piristä mun päivää :-)