12.12.2015

PUNATULKKU MUSTASIIPI

Joka vuosi vuodesta 2001 lähtien ollaan säästetty yksi oma joulukortti muistona. Olemme nimittäin askarrelleet ne itse ja useimmiten vieläpä jostain kierrätysmateriaalista: vanha paita, vanha takki, vanha pöytätabletti, vanha huivi... jopa vanhat hopealegginssini ja jouluinen yöpukuni ovat päässeet käyttöön!

IMG_4692

Rakas äitini on pääosin tehnyt kaiken työn, mutta tänä vuonna hän pääsee helpolla, sillä minä lupasin hoitaa homman; tällä kertaa sukulaiset ja ystävät saavat nimittäin mun tekemiä akvarellijoulukortteja! Mutta koska perinteiseen tapaan kortissa ilahduttaa aina vuosittain myös äitini keksimä jouluruno, teki hän sellaisen tänäkin vuonna. Hän rakentaa runonsa aina siten, että siinä esiintyy jollakin tapaa kortin aihe - tänä vuonna punatulkku mustasiipi kätki taian sydämeen.

IMG_5056

IMG_4712

Aloitin näiden askartelun 10. lokakuuta ja urakka eteni pari korttia kerrallaan ei ihan päivittäin mutta melkein. Muutama viikko oli syysloman ja koeviikon takia vapaata, mutta muuten pyrin tekemään vähintään sen yhden kortin päivässä, lopussa useampiakin kun deadline kiri nopeammin kuin olin tajunnutkaan. Oli vähän pakkokin aloittaa ajoissa, sillä tein näitä 43 kappaletta ja aikaa kului yhteensä jopa 15-20 tuntia. Nyt on kyllä voittajaolo, ei voi muuta sanoa!

IMG_4711

Olen kyllä vankkumaton itsetehtyjen joulukorttien kannattaja. Oman käden jälki saa ja pitääkin näkyä ja jokainen kortti on uniikki kappale. Rakkaudella ja ajatuksella tehty. Tykkään siis äitini tavoin askarrella ja on ihanaa lähettää kortit eteenpäin kaiken sen vaivan jälkeen. Ja onhan se ihanaa niitä itsetehtyjä saadakin! Tai sanotaan vaikka näin, että jos kortti on tavallinen kuvakortti Prismasta, ollaan kyllä menty sen helpoimman ja matalimman aidan yli.

IMG_4729

IMG_5052

Mutta toki itsetehdylläkin on rajansa: jos korttiin on liimattu yksi leikattu kuva ja hyvää joulua -tarra, menee sen antama ilo jopa alempaan tasoon kuin perinteiset kuvakortit. Sen sijaan esimerkiksi uniikin pikkupuodin joulukorttivalikoimasta ostettu upea ja erilainen joulukortti voi olla saamiemme korttien ykkönen, jos niitä ihania ja kekseliäitä itsetehtyjä ei ole postiluukkuun tipahtanut, mikä on lähivuosina hyvinkin tavallista. Laiskuus, helppouden rakastaminen vaiko vain välinpitämättömyys joulukortteihin on syynä?

Kaiken kaikkiaan edes joku hyvän joulun toivotus on tietenkin parempi kuin ei mitään. Sillä onhan joulukorttien tärkein tehtävä kertoa, että muistan sinua ja toivon sinulle jatkossakin kaikkea hyvää.

IMG_5060

Tulipas aikamoista joulukorttipsykologiaa, haha. Mutta hei, ei se haittaa, jos et lähetä itsetehtyjä - jos tykkäät lähettää kaupasta ostettuja kuvakortteja, jatka ihmeessä! Tee juuri niin kuin susta itsestä tuntuu hyvältä. Mulle iloa tuo semmoinen, jonka eteen on ajateltu ja nähty vaivaa. Toiselle helppous tuo ilon. Mutta kaiken kaikkiaan mut tekee iloiseksi se, että kaikki ovat tyytyväisiä ja iloisia. Valitse siis oma rimasi, mutta tee sitä hyvällä omallatunnolla. Sitä se joulunaika kuuluu ollakin - iloa ja hyvän olon tuomista muille mutta myös ennen kaikkea itsellesi!

Taianomaista joulunodotusta kaikille!

Millaisia joulukortteja te lähetitte tänä vuonna? 
Kai itsetehtyjen joulukorttien perinne elää vielä jossakin? :-)

4 kommenttia

 1. Vautsi miten hienoja! Ite en oo oikein maalari, mutta tykkään aina askarrella kaikki joulukortit, musta on tosi kiva tehä kaikista erilaisia ja uniikkeja. Vaikka en ihan täyspäiväisesti enää kotikotona asukaan, niin tänävuonna askarteltiin pikkusiskon kanssa yhdessä kaikki kortit :-)

  Ihanaa joulunodostusta sulle ja tsemppiä viimeseen kouluviikkoon!
  t. toinen semiväsynyt abi haha ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pia ihanasta kommentista! :-) Meilläkin nää maalatut olivat poikkeus kaikkien askartelemiemme korttien joukkoon, mutta musta oli kiva kokeilla jotain uutta ja halusin myös vähän haastaa itseäni. Ja niinpä, jokaisen itsetehdyn kortin erilaisuus ja ainutlaatuisuus on juurikin se rikkaus näissä!

   Voi että, kuulostaapa kivalta! Ihanaa yhteistä tekemistä pikkusiskon kanssa, kun samalla voi vaihtaa kuulumisia jos et kerran kotikotona enää täyspäiväisesti asukaan. Niin mahtava kuulla, että teilläkin itsetehtyjen joulukorttien perinne elää yhä! :-)

   Voi kiitti, sitä samaa sinulle!! ♥

   Poista
 2. Siis vou miten ihana! <3 Jotkut sitä osaavat ja tykkäävät panostaa :-) Itse oon välillä - valitettavasti - se ihminen, joka kulkee matalimman aidan ali, koska rehellisesti sanottuna olen vain laiska. Tänä vuonna ajattelin vain muutamille läheisille kavereille tehdä joulukortit, mutta annan ne heille ihan henkilökohtaisesti. Vaikken lähetäkään kortteja enää niin paljon kuin ennen, ei se tarkoita, ettenkö välittäisi. Onneksi voi aina pistää jonkin söpön ja ihanan jouluviestin puhelimen välityksellä :-)

  Mä oon sellainen ihminen, että tykkään väsäillä ennemminkin synttärikortteja! Niihin saan paljon enemmän inspiraatiota kuin joulukorttien tekemiseen. Mutta ihanaa, että on vielä sellaisiakin ihmisiä, jotka uskovat ja luottavat itsetehtyjen joulukorttien voimaan! Ihanaa joulunodotusta sullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Emmi-Stina, iso kiitos taas ihanasta kommentista! Oot kyllä ihan oikeassa - just tota tarkoitinkin sillä, että kannattaa tehdä juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Sun hyvän joulun toivotukset kuulostavat myös ihanilta ja lämmittävät varmasti mieltä! :-)

   Oi että, ajatuksella tehdyt synttärikortit ovat ihan parhautta! Niin kiva kuulla, että teet sellaisia. Itsekin sain nyt 18-vuotissynttäreinä mahtavan itsetehdyn kortin ystäviltäni, jossa oli runo ja kaikki. Semmoiset kortit ovat suloinen muisto, piristävät ja tuovat hymyn huulille sekä ennen kaikkea osoittavat rakkautta, joten jatka ihmeessä ihanaa tapaasi! :-)

   Kiitos vielä! ♥ Sieltä se joululoma vaan lähestyy, hihhei!

   Poista

Piristä mun päivää :-)